Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ba valaki megtudná oldani?

Java-ba valaki megtudná oldani?

Figyelt kérdés

Írjon olyan függvényt vagy metódust, amely egy természetes számról eldönti, hogy prímszám-e, vagy sem!

(Beépített függvény nem használható) Az egész forráskód kellene nekem. Java programozási nyelven. Köszönöm.

2010. aug. 9. 20:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Tény, de volt aki segíteni próbált. Azt is leugattad.. Ne felejtsd el, hogy Te vagy a kérdező, neked van szükséged a megoldásra, örülj, ha valaki segíteni próbálj. Ne ordítsd egyből le a fejét, ha az nem jó, mert nem ez a megoldás.

Az egy dolog, hogy a feladatodat másokkal próbálod megoldatni, mert Te nem akarod, de hogy még ilyen lenéző is legyél, az már sok kicsit. :)

Végülis mind1, az a lényeg, hogy megvan a megoldásod. Viszont szerintem legyél kicsit türelmesebb következőre, nem jó ez a hozzáállásod.

2010. aug. 9. 21:53
 12/22 anonim ***** válasza:

"Java-t kértem, amit meg oda kopifészeltél, gondolom a gugle barátod jóvoltából nem az én kérdésemre ad segítséget."

előtte ott volt a megoldás, ha nem tudsz olvasni az a te bajod. A google-ból meg bajosan másoltam volna, mivel VC++ 2010 béta alatt készült, úgyhogy eléggé egyedi a kódja. Ráadásul parallel módszerrel készült, amiről gondolom fingod nincs, hogy mi az, de arcod az van.

2010. aug. 9. 21:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Off: Kérdező a megoldást már tudod, de az az egyik lehető leglassabb megoldás.

Egy gyorsabb megoldás, ha csak n/2ig nézed a számokat.

Méggyorsabb, ha csak gyök n-ig.

Még ennél is gyorsabb, ha kettessével nézed őket gyök n-ig.

Erasztotenész szitáját alkalmazva, és bitekre optimalizálva még gyorsabb megoldást kaphatsz, bár több memóriát használ. Keress rá a Googleben. Nem árt tudni, hogy micsoda, ha programozással akarsz foglalkozni. (Mondjuk ritkán kell használni, de prím számok keresésére nagyon jó algoritmus, és tovább optimalizálható memóriahasználatra is...)

2010. aug. 9. 22:10
 14/22 anonim ***** válasza:
Dehát neki nem optimális kód kell, hanem csak valami, amit copy-paste beilleszt oszt mén. Az nem gond, hogy a JVM összetojja magát egy emberesebb számnál, csak mén oszt kész, mer' jáva kód, nem cé. teccik érteni? :D
2010. aug. 9. 22:17
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező egy ritka nagy tuskó paraszt, és az a hülye, aki megoldja neki. Mert házifeladatot azért kapott, hogy okosodjon, ha mi megcsináljuk neki, nem lesz okosabb. Persze segíteni szabad, de ennek ez nem segítség, mert lusta ostoba szar.

Ennek még a beolvasással is gondjai vannak, nemhogy egy prímalgoritmussal...

2010. aug. 9. 22:20
 16/22 anonim ***** válasza:
A normális megoldást nem tudja felfogni, szóval mindegy. Hátha valaki értelmesebb is olvassa a topicot legalább ő tanulhat belőle.
2010. aug. 9. 22:26
 17/22 anonim ***** válasza:
22:17 ott a pont :D
2010. aug. 9. 22:40
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező most nem ezért, de ahhoz képest, hogy a Javat szajkózod igencsak C stílusban teccik programozni. :D

int i;

for (i=2; i<=szam-1;i++){

Ez mi a búbánatos franckarika úgy mégis? :S

2010. aug. 9. 22:42
 19/22 anonim ***** válasza:
Ráadásul az igen jó stílusra valló i++ ++i helyett...
2010. aug. 10. 09:24
 20/22 anonim válasza:

"Beépített függvény nem használható"

Tehát sqrt sincs, ezért az optimalizálatlanság :)

2010. aug. 18. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!