Java-ba valaki megtudná oldani?
Írjon olyan függvényt vagy metódust, amely egy természetes számról eldönti, hogy prímszám-e, vagy sem!
(Beépített függvény nem használható) Az egész forráskód kellene nekem. Java programozási nyelven. Köszönöm.
Tény, de volt aki segíteni próbált. Azt is leugattad.. Ne felejtsd el, hogy Te vagy a kérdező, neked van szükséged a megoldásra, örülj, ha valaki segíteni próbálj. Ne ordítsd egyből le a fejét, ha az nem jó, mert nem ez a megoldás.
Az egy dolog, hogy a feladatodat másokkal próbálod megoldatni, mert Te nem akarod, de hogy még ilyen lenéző is legyél, az már sok kicsit. :)
Végülis mind1, az a lényeg, hogy megvan a megoldásod. Viszont szerintem legyél kicsit türelmesebb következőre, nem jó ez a hozzáállásod.
"Java-t kértem, amit meg oda kopifészeltél, gondolom a gugle barátod jóvoltából nem az én kérdésemre ad segítséget."
előtte ott volt a megoldás, ha nem tudsz olvasni az a te bajod. A google-ból meg bajosan másoltam volna, mivel VC++ 2010 béta alatt készült, úgyhogy eléggé egyedi a kódja. Ráadásul parallel módszerrel készült, amiről gondolom fingod nincs, hogy mi az, de arcod az van.
Off: Kérdező a megoldást már tudod, de az az egyik lehető leglassabb megoldás.
Egy gyorsabb megoldás, ha csak n/2ig nézed a számokat.
Méggyorsabb, ha csak gyök n-ig.
Még ennél is gyorsabb, ha kettessével nézed őket gyök n-ig.
Erasztotenész szitáját alkalmazva, és bitekre optimalizálva még gyorsabb megoldást kaphatsz, bár több memóriát használ. Keress rá a Googleben. Nem árt tudni, hogy micsoda, ha programozással akarsz foglalkozni. (Mondjuk ritkán kell használni, de prím számok keresésére nagyon jó algoritmus, és tovább optimalizálható memóriahasználatra is...)
Szerintem a kérdező egy ritka nagy tuskó paraszt, és az a hülye, aki megoldja neki. Mert házifeladatot azért kapott, hogy okosodjon, ha mi megcsináljuk neki, nem lesz okosabb. Persze segíteni szabad, de ennek ez nem segítség, mert lusta ostoba szar.
Ennek még a beolvasással is gondjai vannak, nemhogy egy prímalgoritmussal...
Kedves kérdező most nem ezért, de ahhoz képest, hogy a Javat szajkózod igencsak C stílusban teccik programozni. :D
int i;
for (i=2; i<=szam-1;i++){
Ez mi a búbánatos franckarika úgy mégis? :S
"Beépített függvény nem használható"
Tehát sqrt sincs, ezért az optimalizálatlanság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!