Hogyan tudom aláírni az Androidos alkalmazásomat Android Studióban?
Leírnád a kedvemért légyszíves, hogy hogyan?
Csak mert én sem tudom és engem is érdekel.
Szia!
1. Megnyitod az Android Stúdiót.
2. Kitöltögeted a dolgkokat az appban, név, Application ID (com.valami.app), stb
3. Ha kész vagy akkor rákattintasz a Build-fülre
4. A Bulid fülnél van egy olyan, hogy Generate Singed Bundle or APK- itt kiválasztod az APK-t.
5. Next majd bejön egy oladal, ahol is megadhatsz már egy létező .jks kulcsot, most ezzel a kulcsal írod alá az alkalamzásodat.
Ha most csinálod először az appot akkor csinálhtasz egy újat a create new fül alatt, viszont erre a kulcsra nagyon kell vigyáznod, mert ha későbbiekben javítani szeretnéd az appot, akkor ezzel a kulcsal kell aláírni.
6. Ha megcsináltál egy új kulcsot akkor next.
7. A következő fülnél kiválasztod a realse fület, majd a Signature versiont, én mindkettőt bepipáltam.
8. Most elékészíti az appot abba a mappába amit az elején megadatál ID-nek (com.valami.app).
9.Aztán ezt az .APK kiterjesztést töltheted fel a fejlesztői fiókodba.
10. Ami fontos, hogy ha az új verziót használod a fejlesztői fiókodban akkor sorba kéri be az infókat, és ha feltöltesz egy appot mondjuk bétába nem éles verzióba, akkor ugyan azt a verzió számot nem töltheted fel mégegyszer.
ezért újra kell csinálnod egy appot más verziószámmal!
11. Verzió számot pedig baloldalt a Grande Scripts fül alatt tudod megváltoztatni, ott van egy olyan kiterjesztés, hogy build.gradle (Module:app) erre ha rákattintasz kétszer akkor láthatod a verziókódot illetve a verziónevet.
Mondjuk az Béta feltöltésnél volt egy olyan verzószám, hogy 1 Verzió, név pedig 1.0 akkor a következő feltöltésnek érdmes 2-es verziószámot adni és a verzió névnek pedig 1.1-et.
12. Ha ez meg van, akkor mented és újra összerakhatod az appot, aztán mehet élesbe ki a play store-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!