C-programozás beadandó, SOS?
Tudnátok segíteni?
Műholdról N fényképet készítünk a földfelszín területéről. Minden kép egy téglalap alakú terület, melyet a bal felső és jobb alsó sarkának koordináájával adunk meg.
Készíts programot, amely kiszámolja, hogy mekkora területről készült pontosan két fénykép!
Előre is köszönöm!
"És tetszőleges számú pontot hogy tudnék megadni?"
Mármint tetszőleges számú "fényképet"? Az a gond, hogy itt nem igazán fogsz tudni szekvenciálisan haladni az adatsorban, pl. ha mondjuk egy ismeretlen hosszúságú adat-stream-ként folyamatosan kapod a képeket. (Vagy legalábbis másfajta feldolgozást kíván, macera.)
Feltéve, hogy téglalap alakú a teljes fényképezett terület:
max(bal felső koordináta) * max (jobb alsó koordináta)
Lehet rosszul értem, amit írtál, de ha az a feladatod, hogy N fénykép közül, amelyek fedhetik egymást, állapítsd meg a tényleges lefoglalt területet, akkor szerintem erre simán jó egy ritka mátrix.
Legnagyobb inputból megkapott magasságtól a legkisebbig letárolod, hogy szélességben mettől meddig voltak, majd simán összeadod az adatokat.
Értelemszerűen egy sorba ( legyen ez most X koordináta ) a legkisebb és a legnagyobb koordinátát tárolod csak el, mert ami köztük van az átfedés.
Szerintem kb:
Magasság ( legyen X koordináta ), Szélesség ( legyen Y )
X : 3 - Y : 1,3
X : 2 - Y : 1,3
X : 1 - Y : 2,2
Ekkor Y2-Y1+1 minden X-re, így 3+3+1 = 7 terület.
Vagy totál félreértem a feladatot :D
1 -
Úgy tűnik 10-esen kívül senki nem értette meg a feladatot, pedig elég egyértelműnek tűnik.
"Készíts programot, amely kiszámolja, hogy mekkora területről készült PONTOSAN KÉT fénykép!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!