Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt, hogy lehet megoldani?...

Ezt, hogy lehet megoldani? C#, LINQ.

Figyelt kérdés

Van egy adatbázis 3 táblával.

1. Company

2. Customers

3. Valami

Company és Custmeresbe is vannak mezők. A Valami tábla meg tartalmazza a Company és a Customers elsődleges kulcsát. Mivel egy Customer több Companyhoz is tartozhat. Így elkerülve a redundanciát lett létrehozva a Valami tábla.

Már meglévő Company-hoz akarok Customert hozzáadni.

Például vagy XYZ Company, akinek az ID-ja 123 (Már létezik az adatbázisba)

Felveszek egy új Customert

var sz = new enCustomer

{

customer_firstname = "Kis",

customer_lastname = "Peter"

};

És felvennék egy új Valami rekordot:

var k = new enValami

{

enCustomer = sz, // személy hozzáadása

enCompany = ?? <- ide nem tudok mit írni. 123-at beírnám, hogy azt az ID-t írja bele az nem jó. mert Cannot implicitly convert type "int" to 'test2.enCompany'

};

Ez igazából egy enCompany objektumot várna.

var d = new enCompany

{

tax_number = 123 // tax_number az elsődleges kulcs a companyba.

... többi adat

}

és utána ezt is hozzá kell adni az adatbázishoz

cnTeszt.enCompanies.Add(d);

De hozzáadni nem lehet, hiszen az elsődleges kulcs már létezik.

Szóval, hogy lehetne megoldani, hogy már egy meglévő id-t adjak hozzá, egy vadi új Customerhez?

2020. szept. 22. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Kérdezd le azt a Company objektumot, aminek 123 az id-je. És azt az objektumot (referenciáját) ad az enCompany értékének.
2020. szept. 22. 17:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Ohh Istenem. Működik. Én is próbáltam ezt, amit te mondtál és fenéért se akart. De most, hogy jobban rázoomoltam, rájöttem, hogy én vétettem hibát a lekérdezésnél: labda után én kikértem a ?.tax_numbert; :D És emiatt nem volt jó ugyebár...

Köszi.

2020. szept. 22. 17:59
 3/3 A kérdező kommentje:
lambda*
2020. szept. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!