Ez a regepx hogy oldható meg? (többi lent)
Figyelt kérdés
Van egy szövegünk, amiben szerepelnek számok, betűk és speciális karakterek. Egy olyan regepx kéne, ami kilistázza a számokat, de akkor is ha spec karakter szerepel közöttük, kivéve a "," karaktert.
Például:
1-2-3-4-5abcdefg esetén az 1-2-3-4-5 térítse vissza
1\2^3/4 5 sfsf as af esetén a 1\2^3/4 5 térítse vissza
de ha
1,223abcdef szerepel, akkor az 1 és külön a 223-t térítse vissza.
2020. szept. 17. 17:00
1/4 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam azzal, hogy a [^a-zA-Z0-9]+ -t üres karakterre cseréltem, de ebben az esetben a vesszők is eltűnnek, de azok kellenének.
2020. szept. 17. 17:01
2/4 A kérdező kommentje:
Azaz [^a-zA-Z0-9]+ -t üres karakterre cseréltem, majd pedig kiírattam azokat a kifejezéseket, amiben szerepelt a [0-9]+ regepx. Nálam az kéne, hogy a vesszőt ne cserélje üresre.
2020. szept. 17. 17:03
3/4 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy nem voltam érthető, emiatt egy kicsit átfogalmazom. Nekem azok a számsorozatok kellenek, amelyek ","-el vannak elválasztva, teljesen mindegy az, ha a számok között más speciális karakterek kellenek. Így nekem az is jó, ha kilistázza a számokat speciális karakterekkel (ez utóbbit aztán törlőm) kivéve a "," elválasztót, vagy pedig alapból törlök minden spec karaktert kivéve a ","-t.
2020. szept. 17. 17:14
4/4 A kérdező kommentje:
Közben sikerült megoldanom amit szerettem volna, java-ban:
String valami = "12-34/123 0 12, 12&32456/1111\\6";
valami = valami.replaceAll("[^a-zA-Z0-9\s,]+", "");
valami = valami.replaceAll(" ", "");
System.out.println(valami);
2020. szept. 17. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!