Ha programozok egy super mario játékot, de mások a pályák mint az eredetiben, és aztán azt feltöltöm google play storyba, az törvényellenes?
Figyelt kérdés
2020. szept. 13. 15:06
1/3 Dongaben válasza:
ha nincs "védjegyezve" a figura, akkor nem. Úgy tudom, hogy "Super Mario" nincs levédve. Talán csak más nevet kell adni neki, de ezt nem tudom...
2/3 anonim válasza:
Ha már képes vagy ilyen szintű programozásra, akkor igazán készíthetnél egyedi figurát és ellenfeleket/akadályokat.
3/3 Krisipoke válasza:
Természetesen az.
Mario karaktere, világa, és a benne szereplő figurák és elemek a Nintendo védjegyei. A Nintendo pedig híresen nagyon nem díjazza, ha az ő IP-iket használják jogtalanul.
De igen, ahogy az előttem lévő is mondta, ha csinálsz egy teljesen saját karaktert és világot, abból semmi baj nem lehet, még ha nagyon hasonlít is a Mario játékokra a végeredmény.
Ha pedig Mario pályákat szeretnél készíteni, arra a legjobb és legegyszerűbb módszer a Super Mario Maker játék Wii U-ra, és a második része Switchre. Az ott készített pályákat, vagy akár teljes játékokat fel tudod tölteni a netre, és bárki játszhat velük, akinek megvan az alapjáték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!