Melyik programozási nyelvvel lehetne ezt a programot megcsinálni (legegyszerűbben)?
Program:
Egy saját fordító program lenne, ahol a program az általunk beírt kitalált szavakat/kódokat fordítaná Magyarra és vissza.
Pl:
LBDGR -> Labdarúgás
Hozzá teszem, hogy csak C#-t valamint JavaScript-et tanultam, azok is csak alapszinten mennek. TUDOM! Ehhez sokkal több kell, de hátha van rá valami egyszerű megoldás. Ugyanis csak egy Inputot kéne átfordítani a programnak. Vagy nem?!
Minden segítséget megköszönök!
Ennyi információból bármelyik általad felsorolt nyelvben egyszerű megoldani - a fő lényeg, a karakterlánc cseréje:
* C#: [link]
* Javascript: [link]
a kérdés az:
* milyen - web (kliens vagy szerveroldal?), mobil, asztali, parancssoros - platformin szeretnéd ezt kivitelezni
* az átalakítandó szövegeket milyen - állományként, felhasználói bemenetként - formában kapod meg, és a lefordított szöveget milyen formában szeretnéd megkapni
* hogyan kezeled a szótárt - lehetne-e például a programból bővíteni, hogyan (adatbázis, szimpla szöveges CSV-állomány) tárolnád
Teljesen egyetértek, a programba ilyen fajta "bedrótozást" már 20 éve sem használtam. Macerásabb, és a bővítés, csere szempontjából is jobb ha külön van.
Sql egy sima szótárfájlnak?
Az igen..
A tárolási mód attól is függ, hogy hány szóról beszélünk és mik az igények (hozzáadás, szerkesztés, indexelés szükségessége, stb.) Persze egy dict vagy hasonló osztály megteszi, de nem tudom, hogy pl. indexelt keresést csinál-e (igényfüggő), és hát több százezer szót sem szokás berántani RAM-ba.
Az SQLite pl. ilyen feladatokra lett kitalálva, nagyon kis erőforrásigényű, azt csinálja, amit kell. :)
hát igen ha ilyen szemszögből nézzük akkor tényleg nem szerencsés a sima txt fájl, és az SQL Lite valóban jó ötlet. 8-as vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!