Innen hogyan tovább?
Tehát, pár éve elkezdtem saját erőből tanulni C++-t a youtuberól. Mára már szerintem elég sokat tudok, de igazából csak konzolos alkalmazásokat tudok fejleszteni. Az a kérdésem, hogy innen hogyan tovább? Elkezdjek grafikus programozást tanulni, vagy ismerkedjek meg egy másik nyelvel? Vagy micsoda?
Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Érdemes olyan dolgokat is tanulni, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a nyelvhez. Az egyik legfontosabb dolog az OOP. Érdemes elsajátítani a szemléletet, és ismerni a fogalmakat. Tanulj algoritmusokat és adatszerkezeteket, valamint ezeknek az alapvető komplexitáselemzését.
Technológiát illetően érdemes legalább kipróbálni a Qt keretrendszert. Viszonylag sok helyen használják, és jól meg tudod ismerni belőle az eseményvezérelt alkalmazásfejlesztést. C++ oldalról nem tudom mennyire vagy képben, de egy élet is kevés, hogy teljesen kitanuld. Nézz utána a templateknek, threadeknek (és minden ami ehhez kapcsolódik: mutexek, monitorok, stb), próbálj meg socket használatával elindítani egy szervert, futtass assembly kódot C++on belül, írj saját smart pointert, importálj és exportálj dll-t, stb.
Ha dolgozni is szeretnél vele, akkor nézz utána a design patterneknek, SOLID elveknek és a clean kódnak, majd próbáld meg alkalmazni az olvasottakat a saját kódodban. Tanuld meg a cmake használatát, vagy valamelyik alternatíváját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!