Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# programnyelvbe hogy lehet...

C# programnyelvbe hogy lehet saját magam által készített osztály pointer-öket használni?

Figyelt kérdés

Tényleges pointereket csak az alap típusokkal lehet csinálni unsafe blokk segítségével. Ez szép, jó, hurrá. Örüljünk.

De nekem nem alap tagból kéne pointer. Hanem egy általam készített osztályból. Gondoltam ott a ref... Gondoltam. De csak blokkokba lehet használni, mondotta az IDE, majd aláhúzta pirossal. Nekem meg ugye osztály szintű adattagként lenne rájuk szükségem.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Csak pakoljam bele simán egy megfelelő típusu változót, majd bízzam rá a compiler-re? Őszintén ezt nem igazán csinálnám, mert nekem kötelezően pointer-re lenne szükségem, mert ugye az osztály, amihez kéne a pointer tartalmaz egy 65536 elemű tömböt, amit nem igazán szeretném ha lemásolna...

Meg jó lenne, ha ahhoz a pointer-höz publikus metódusokon keresztül hozzá férne a külvilág. Azaz tudná írni is és olvasni is.

Valakinek valami ötlet? C++ és C nyelveken a ponter-özés olyan könnyen megy, mint az ágybavizelés... Persze itt...

És ezt kötelezően C# nyelven kell megvalósítanom.

A hasznos válaszokat előre köszönöm.

2020. szept. 4. 20:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
- kivéve a "felügyeletlen" erőforrások, ott fel kell szabadítani az erőforrást, mert magától nem fogja megtenni. -
2020. szept. 6. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!