Az egyetem első félév végére egy tetris játékot készítettem hazinak progból (C-ben). Persze mai fejjel ez nem nagy szám, de akkoriban büszke voltam rá, mert egyetem előtt soha nem programoztam. :D
2020. aug. 26. 00:43
3/20 anonim válasza:
(#2-es vagyok, 18 voltam)
2020. aug. 26. 00:43
4/20 anonim válasza:
2-es: Szóval ez volt életed első programja mindenféle programozási tudás nélkül? Az durva. Gondolom már valami tech óriásnál vagy vezető fejlesztő.
2020. aug. 26. 00:58
5/20 anonim válasza:
Ha eltekintünk az alap hello world és adjunk össze két számot tanuló feladatoktól, akkor az első program, amit teljesen magamtól írtam az annyit tudott, hogy beírtál egy számot egytől húszig, és kiírta betűkkel.
12 voltam, és turbo pascalban írtam.
2020. aug. 26. 01:43
6/20 anonim válasza:
Meg volt adva egy szám, amit ki kell találni, erre volt három lehetőséged. Ha nem találod el, kiírja, hogy nagyobbat tippelj/kisebbet. Ha a három lehetőséget elszúrod, a program kiírja a megfejtést, illetve mérlegelte a gratuláció szövegét az alapján, hogy hány próbálkozásból sikerült eltalálni.
12 éves voltam, C++-ban írtam.
2020. aug. 26. 06:50
7/20 anonim válasza:
4: hát akkor mindenki HelloWorld-öt fog írni. Én azt az első programot írtam ami jó is valamire. :D
Nem tekintem magamat jó programozónak, nem is multinál dolgozok. Nem értem mi bajod.
2020. aug. 26. 08:46
8/20 anonim válasza:
13 éves koromban Qbasic-ben kezdtem. Nyilván mind mindenkinek (legalábbis szerintem sokaknak)nekem is szöveg kiíratás, szám bekérés, azokkal műveletek, 1-2 if voltak az első kis programok. Ami már "komolyabb" volt sikerült karakteres üzemmódban egy rulett játékot megcsinálni. Persze mai szemmel megmosolyogtató, de akkoriban nagyon örültem neki hogy egyedül sikerült.
2020. aug. 26. 08:52
9/20 anonim válasza:
Szerintem valami csúnyán megírt konzolos RPG ami már nem annyira alap, 14 éves voltam kb
2020. aug. 26. 08:53
10/20 anonim válasza:
A tankönyvi példákat leszámítva (tejesen egyedül tanultam, könyvből), az első programom egy bioinformatikai applikáció volt, ami fehérje szekvenciákban keresett egy meghatározott aminosav mintázatot. (Ennél egy picit komplikáltabb volt, mert ezt még megelőzte néhány adatintegrációs lépés, ahol figyelembe vettem a fehérje topológiai és szerkezeti viszonyait) Mondjuk amikor ez a script készült már 26 éves voltam és a doktorimhoz kellett. A kód végső formájában az egyetem szuperszámítógépén párhuzamosítva futott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!