Egy tömbben egy adott elem csak egyszer (c++)?
A terv az, hogy mindegyik elemet összehasonlítom a tömbben lévő elemekkel még a tömb feltöltése közben, és ha egyezés lenne, akkor törlöm, vagy nem tudom, ebben kéne a segítség. Elég csak szóban, az is sok segítség.
És mindegy, hogy system("PAUSE");-t vagy cin.get();-et használok?
Nagyon köszönöm.
Megteheted úgy is, ahogy leírtad. A for-on belül egy while-ciklusban generálod a számot, utána ellenőrződ, hogy volt-e az előzők között. Ha nem, kilépsz a while-ból, és beírod a tömbbe. De egyszerűbb megoldás, ha növekvő számokat generálsz, sorban beírod, és utólag kevered össze a tömbelemeket.
Ja... Valami efféle még hiányzik az elejéről:
#include <iostream>
#include <iomanip>
using namespace std;
A system("PAUSE"); szerintem linuxban nem működik, úgyhogy van különbség.
Ha meg a main() kötelezően int, akkor illendő neki valami visszatérési értéket adni, egyelőre legalább egy return 0; utasítást.
...Meg ez is gyanús:
int meret = rand() % 9 + 10;
double tmb[meret];
A GCC elfogadja, de úgy rémlik, nem szabványos, a tömb méretét előre ismernie kéne a programnak – legfeljebb csak egy random részét használod a lefoglalt helynek, valahogy így:
double tmb[19];
int meret = rand() % 9 + 10;
Köszönöm a tanácsokat, ezekre odafigyelek majd.
Olyan tömbnél mi a helyzet, ahol nem tudjuk előre az elemeinek a számát?
Nem Kell mindenre tombot hasznalni, nem veletlen vannak kulonbozo beipetett tarolok. Amik mind a tombre es vectorra epulnek, de mar megirtak hozza a funkcionalitast.
Ha nem tudod az elemszamot, akkor altalanos esetben ott van a vector. De arra amit akarsz, tokeletesen megfelel a set. Miert akarod ujra feltalalni a kereket, ha azt mar megtette elotted valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!