Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan készítsem elő a program...

Hogyan készítsem elő a programomat mielőtt megírom?

Figyelt kérdés

1,5 hete tanulom a pythont, elég gyors tempóban és elkezdtem egy torpedó játék készítését consolosan viszont csomószor elakadok mert egyszerűen egy bizonyos pontnál amikor be kéne valamit rakni a programba már szinte lehetetlen, ezért kitörlöm azt a részt és megpróbálom újra, de mindig ugyanaz a végeredmény => kitörlés és újra.

OOP koncepciók alapján próbálom megoldani, valószínűleg egyébként szar az egész de hát 2 nappal ezelőtt azt sem tudtam mi az hogy class ._.

Kód: [link] (Elvileg addig működik, hogy letudod tenni a hajókat.)

A probléma egyébként a deployShip() függvénynél jön elő, mert figyelni kell arra, hogy ne lehessen keresztbe, L alakba, normális értéket adjon meg (ne betűket és 1-10 között) és hogy ne már egy lerakott hajóra rakja.

Igazából nem várom el, hogy bárki is megértse ezt a spagetti kódot, már azon is gondolkodtam, hogy újraírom az egészet csak kéne valami terv, mert ezt mind úgy írom, hogy fejből ami jön aztán jó lesz az úgy. Nincs valami weboldal ami direkt erre van kitalálva, hogy részekre szétbontsuk a projectünket?

Egyébként ha bárki ráér és átnézte a kódomat és van bármi hasznos tippje mit hogyan lehetett volna inkább azt szívesen fogadom.

2020. aug. 25. 01:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%
Azt a sok kisebb programot is le kell dokumentálni nagyon komolyan. De hát garázs cégeknél ez úgy tudom nem elvárt. ;)
2020. aug. 25. 22:12
 12/15 anonim ***** válasza:
11%

tegnap 22:12

Multicégeknél dolgozok, sose dolgoztam garázscégnél.

Szomorú hogy itt lehet az ember első évfolyamos egyetemen de ilyen bátran ír ekkora baromságokat.

2020. aug. 26. 12:15
 13/15 anonim ***** válasza:
58%
Akkor viszont nagyon jól tudod, hogy minden új szoftver, apró program terezéssel indul, amit nem feltétlen Te csinálsz. Te már a doksikat megkapod és az alapján programozol. Aztán meg jön a dokumentálás részedről. A dokumentálás sokszor több időt vesz el, minthogy kódolsz. Ezek alapvető dolgok. Szóval már hazudnod, hogy ebbe dolgozol.
2020. aug. 26. 12:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tanították, hogy mielőtt egy sort is leírnál legalább gondold végig, hogy mit akarsz csinálni ("tervezés"). Ez nem úgy működik, hogy írok egy programot és majd csinál valamit. Otthon sem úgy fözzük meg az ebédet, hogy a spájzban van egy üveg baracklekvár, fél kiló disznózsír, 8 tojás, 1 kg hagyma, paprika, krumpli, oldal szalonna, kalapács, tekercs WC papír és ezeket bedobjuk a lábasba felöntjük vizzel és feltálaljuk ebédnek.

Nyilván egy kisebb programot elég "csak" végig gondolni és fejben megtervezni, egy nagyobbat főleg ha többen fejlesztik legalább nagy vonalakban le is kell írni.

2020. aug. 26. 14:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:20

Feltűnt hogy a kérdező 1.5 hete programozik és egy szerencsétlen torpedó játékot akar összehegeszteni poénból, te meg jössz itt a baromságaiddal?

2020. aug. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!