Ahhoz hogy valaki multinál legyen informatikus, kell BSc diploma?
10
kifogás mindig van. Sok sikert az élethez. Nekem van munkám, nem engem kell meggyőzni arról, hogy te lusta vagy próbálkozni :)
8: Mit hazudozol itt össze-visza?
Required Qualification: High school degree
Egyetlen egy multi sem fogja képesítés nélküli emberre bízni a hálózatát, az meg senkit nem érdekel, hogy valaki hány év gyakorlatot fog éppen behazudni, ráadásul, ez egy abszolút bizalmi állás, mert a rendszergazga számára minden forgalom transzparens.
Még valami, multik esetében létezik belső szabályzat is, ami előírja, hogy minden helyre megfelelően képesített szakembert kell alkalmazni.
"Required Qualification: High school degree"
Igen-igen Amúgy most egyet értek veled 13-as.
Az ilyen hírdetéseknél a munkatapaszalatot nézik, amit ez a válaszoló linkelt. Tehát, ha Te 3 éve szakmában dolgozol, jelentkezhetsz és lehet fel is vesznek! Ha te pályakezdő vagy, képesítés nélkül akkor esélyed sincs, hiába vanna hobbi projecteid. A munkahely nem hobbi project... ;). De, az hogy felvegyenek így hogy semmid sincs.. esélytelen ....
Én Evosoftnál vagyok, nekem mondjuk van diplomám, de vannak a cégnél pl. Codecool-os és Greenfox-os fejlesztők is diploma nélkül.
Szóval egy multi már biztosan van, ahova nem kell BSc diploma.
De akik azt állítják, hogy kell, azok írnának legalább egy céget, ahol csak diplomások dolgozhatnak ilyen pozíciókban? Valamiért nem hangzott el még egy konkrétum sem :)
Hát, pedig én 0 év szakmai tapasztalattal, 2 gyenge "hobbi"projekttel és ami a szakirányú végzettséget illeti, tanfolyami OKJ-val jelentkezgetek az egyik válaszoló által linkelt hirdetéshez hasonlóakra.
Egyetemre járok, de még csak most kezdtem el, tehát semmit se ér. Diplomám van, totál másból.
Már 2 helyre felvettek szoftverfejlesztőnek, de mindkettő átverés volt így vagy úgy (Programozói állások FB csoport, pici magyar cégecskék, akik csak ott hirdetnek...), ezért mostanra lehetne 9 hónap szakmai tapasztalatom, de lényegében nincs egy se. :D
Na mindegy... szóval vannak, akik pályakezdők, de kénytelenek jelentkezni olyan állásokra is, amikről virít, hogy nem nekik szánták...
16: Evosoft mint multi. LOL
És te ott dolgozol. :))
Ahova a codecool meg a greenfox elhajigálja az emberkéit, az egy olyasféle képlet szerint műxik, hogy a cég létrehoz munkahelyet, kap az államtól egy elég busás összeget, ezért vállal x hónap vagy év foglalkoztatást adott pozícióban, ebből 6 hónapra lehetőséget kap egy ilyen gyorstalpalós, aki mindent összevetve nem kerül a cégnek semmibe, vagy egy nem túl számottevő összegből kivan. Ha viszont lejár a fix időtartamra szóló munkaszerződés, akkor: ennyi volt ..
Ugyanúgy határozatlannal vannak, mint mi, van aki több, mint egy éve már.
Én sajnos csak erről tudok nyilatkozni, ez az első munkahelyem.
Neked melyik multival van tapasztalatod 18-as? Mert konkrétumot még mindig nem írtál :)
Hova mehet csak diplomás?
De csak mert problémáztál az Evosofton, mint multin, rákerestem most gyorsan "codecool morgan stanley" és hasonló kifejezésekre LinkedIn-en és vannak elég sok multinál ilyen emberek diploma nélkül, évek óta :)
Nem linkelgetem más emberek profilját itt, de te is könnyedén rákereshetsz.
"codecool ibm"-re keresve pl. rögtön az első találatot érdemes megnézni, a Codecool-os hölgy NNG-nél kezdte, most IBM-nél van lassan 2 éve :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!