Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » GIT visszatérés egy korábbi...

GIT visszatérés egy korábbi commit-hoz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Most ismerkedem a GIT-tel és a következő feladványba ütköztem. Az master-ben az utolsó commit hibás kódokat tartalmaz emiatt vissza szeretnék térni az eggyel korábbihoz. Ezt sikerült megcsinálom a git reset paranccsal.

Ezután folytattam a programom írását, megoldottam a problémát és csináltam egy új commit-ot.

Igenám, de a git push parancs nem működik mivel a github-on nem törlődött a hibás commit és emiatt a már kijavított kódomat nem tudom feltölteni mivel a következő hibaüzenetet kapom:

"! [rejected] master -> master (non-fast-forward)

error: failed to push some refs to ' [link]

hint: Updates were rejected because the tip of your current branch is behind"

A hibaüzenetet és az okát pontosan értem. A kérdés arra vonatkozik, hogy egy ilyen esetben hogyan kellene eljárnom ahhoz, hogy egy korábbi commit-on tudjam folytatni a munkát?

2020. aug. 1. 16:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Amíg az ember nem kezdi el komolyan csapatban használni ezeket az eszközöket, addig sima back-up-ként működik az egész verzió követés. HA esetleg van egy haverod, akivel közösen tudtok fejleszteni egy hobbi projectet, akkor azonnal ki fog jönni lényeg, hiszen az egészben a kollaboráció elősegítése a lényeg. Pláne, ha github-on vagy gitlabs-en hosztoljátok a kódot, ami további támogatást ad. Meglátjátok, hogy mi az értelme a issue-knak, a branch-ekenek, mit jelent a merge conflict stb.
2020. aug. 3. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!