Tudna segíteni valaki visual basic programozásban?
Keresem már vagy 2 napja, meg kutakodok, de nem találom, meg, hogy hogy kell azt leprogramozni, hogy "Az első helyre maximum 2 es kerülhet, és ha 2 es lett írva, akkor a második szám maximum 4 es lehet, de ha nem 2 es, hanem 1 es akkor ugye maximum 9" Tudom, hogy úgy kéne, hogy mindíg leellenőrni, hogy mi lett írva, de nem tudom, hogy hogyan lehetne megírni. Ha valaki ért hozzá, és van egy kis ideje, nagyon megköszönném, ha leírná ise azt a parancssort.
Előre is köszönöm.
tehát azt szeretném, hogy az ember a textbox-ban amikor beír az illető (aki használja a programot) egy számot, akkor a textbox 1. helyére csak 1-est vagy 2 est írhat, de a másodikra, hogyha az első szám 1-es, akkor 0-9 ig bármelyik számot be írhatja, de ha nem akkor csak 0-4 ig írhat bele számot.
például: 12=lehetséges
09=lehetséges
23=lehetséges
25=nem lehetséges
„09=lehetséges”
Egészen bizonyos vagy benne?
1. lehetőség hogy reguláris kifejezéssel leírod a fent leírt nyelvtant és megnézed hogy érvényesül-e a szabály a TextBox-ban lévő szövegre.
2. megoldás, hogy elágazásokkal vizsgálod hogy helyes-e a bemenet.
"Egyébként nem értem, mennyivel hasznosabb ez"
Sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!