WiFi jelszó hackeléshez?
Sziasztok. Egy ideje már foglakozok a témával és sikerült egy-két apróbb dolgot össze hoznom és most szeretnék kicsit jobban belemélyülni a témába.
Eleinte Kali-linux-bankezdtem el vele foglalkozni, de már átváltottam Ubuntura, amire telepítettem a szükséges programokat.
A saját WiFi-met kedztem le hackelgetni. Az "aircrack-ng" programmal meg is oldottam a dolgot, azonban ez csak úgy működik, hogy alapból létrehoztam egy TXT fájlt ami tartalmaz pár sor karaktert, köztük a valós jeszót is, amit persze meg is talált.
Most azonban az érdekelne, hogy meg lehet-e oldalni olyan módon, hogy nem kész fájlból dolgozik, hanem magának generálja le a kódokat és futtatja is.
Ha nem is "aircrack-ng"-ben, de más módszer is nagyon jó lenne. Minden érdekel!!
A válaszokat előre köszönöm!!!
Azért ez igencsak messze van a hackeléstől...
De ha jártas vagy a hálózati dolgokban, akkor nagy segítséget jelenthet a WireShark. Az adatforgalomba belehallgatva össze lehet hozni a WiFi key-t; valamikor -a wardriving korszakomban- sokszor így jutottam internethez...
#6: Nem, nincs is jelszócsere. A WPA2-PSK-ban a PSK jelentése pre-shared key. A 'titkot' mindkét fél jól tudja, nem kell elküldeni sosem. A kommunikáció pedig egy szimmetrikus kulcsú titkosítással történik (pont ezért), jellemzően AES-sel.
#2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!