Ip cím számító szoftver c#-ban?
Figyelt kérdés
Aki ért hozzá segíthetne. Odáig oké, hogy megvan, kigenerálom az ip-ket.
Eztán ha a net id 8/16/ stb.. akkor faja, kiszámítja a végeredményt.
De mi van akkor ha mondjuk:
234.134.111.35/11
Most csak találomra egy hülyeség. De a lényeg benne van, hogy számítsa ki ezt a progi? Talán a bináris adatokkal kéne számolnom. De azt hogyan? Érti valaki egyáltalán mit vartyogok??
:-D
2020. júl. 15. 23:18
1/7 anonim válasza:
Nem egészen értem. Mit akarsz belőle számítani? A hálózat azonosítóját? Akkor binárisan megnézed, hogy hol 1-es a maszk, és az IP-nek csak azon bitjeit hagyod meg. (Bitenkénti "ÉS" művelet.) Vagy a broadcast címet akarod kiszámítani? Mit értesz végeredmény alatt?
2/7 anonim válasza:
Gondolom alhálozatra bontást akar, ha így adta meg.
Nos.
Ha papiron megtudod csinálni akkor utána le is tudod programozni.
Ezt tanítják egyetemen hálózatok óra alatt.
3/7 A kérdező kommentje:
Meg tudom csinálni papiron. Ismerem a logikai ÉS műveletet, de valahogy nem áll össze a dolog a fejemben, hogy hogyan kéne.
2020. júl. 15. 23:50
4/7 anonim válasza:
Ehhez nem kell logikai ÉS művelet. Szimplán IP cím számolás úgyhogy megvan adva a maszk. Ha papíron megy akkor leprogramozni az alapján kell. Nem túl nehéz. Én is csináltam anno egyetemre mert annyi ip cim számítást kellett hogy sose vegeztem volna, na meg ellenőrzésnek jó volt. Bár en C++ban oldottam meg mert C#-ot nem tanultunk :)
5/7 A kérdező kommentje:
Hát akkor marad a papir:D
Azért köszönöm
2020. júl. 16. 01:30
6/7 anonim válasza:
Van egy tucat IP kalkulátor a neten.
7/7 anonim válasza:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!