Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan működik az ssh kulcsos...

Hogyan működik az ssh kulcsos autentikáció gitnél?

Figyelt kérdés

Nem értem teljesen, hogy mi is történt, csak sejtem, ezért kéne egy kis megerősítés.

Volt a gépemen egy projekt, amit egy előre létrehozott github repoba akartam pusholni.

Git-el generáltam egy ssh kulcsot, aminek a publikus részét hozzáadtam a github fiókomhoz. Ezután létrehoztam egy git repot a projekthez ( git init, ... ). Majd beállítottam remote-nak a github repom url-jét. Ezután már működött rendesen a push, fel is került a projekt a github repoba.

A kérdéses rész, amit nem értek az az, hogy a git eltárolta a generált ssh kulcsomat? Illetve ilyenkor hogyan működik az autentikáció, hogyha nálam van egy privát kulcs, a másik oldalon pedig van egy publikus kulcs? Illetve ha több különböző ssh kulcsot használok több helyen, akkor ezeket lehet git-ben váltogatni, hogy éppen melyik legyen aktív? Vagy hozzá rendelni egy repohoz, hogy ha azzal a repoval dolgozok, akkor az az ssh kulcs legyen a mérvadó?

2020. júl. 14. 21:48
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdéses rész, amit nem értek az az, hogy a git eltárolta a generált ssh kulcsomat?"

Igen.

"Illetve ilyenkor hogyan működik az autentikáció, hogyha nálam van egy privát kulcs, a másik oldalon pedig van egy publikus kulcs?"

Mikor kommunikálsz a szerverrel, akkor a szerver megnézi, hogy van-e feltöltve a privát kulcsodhoz tartozó publikus kulcs.

"Illetve ha több különböző ssh kulcsot használok több helyen, akkor ezeket lehet git-ben váltogatni, hogy éppen melyik legyen aktív?"

Tölthetsz fel több kulcsot minden további nélkül, a szerver a privát kulcshoz tartozót fogja használni (ha van).

2020. júl. 15. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!