StreamReader nem létező fájl hatására hogy tudom kikapcsolni a gomb Enable módját?
Hogy oldhatnám meg, hogy, van mondjuk egy StreamReader ami kér egy Text.txt fájlt, viszont ha a gépen (még) nincs meg az a fájl, akkor buttonX.Enabled = false legyen?
Lényeg: egy játékhoz kéne, betöltés fájlként, viszont néztem, ha nem játszott(am) még, szóval nincs mentés, akkor a program kicrashel
Ezt szeretném megoldani, hogy akkor ne engedje őt tovább, akár ki is írja üzenetben hogy labelX.Text = "Még nincs mentett játékod"
Nagyon köszönöm a segítséget
Úgy van pontosabban:
Betölt a form
Van Betöltés gomb, aztán ha arra rákattint bejön egy Mentés 1 illetve Mentés 2
Újabb probléma akadt:
StreamReader Jatek1penz = new StreamReader(@"C:\Users\Public\Documents\J1P.txt");
osszeg = Convert.ToInt32(Jatek1penz);
Jatek1penz.Close();
Ekkor:
System.InvalidCastException: 'Az objektum nem konvertálható „System.IO.StreamReader” típusról „System.IConvertible” típusra.'
Hogyan oldhatnám meg? Először menjen át stringre aztán intté?
Itt viszont:
StreamReader Jatek1penz = new StreamReader(@"C:\Users\Public\Documents\J1P.txt");
string penz = Convert.ToString(Jatek1penz);
osszeg = Convert.ToInt32(penz);
System.FormatException: 'Nem megfelelő a bemeneti karakterlánc formátuma.'
Hát igen, nem vagyok annyira rutinos, azaz, a StreamReader illetve Writer-t sokszor nem tudtam megcsinálni, ezért utánanéztem, érettségin is (még amikor volt), volt egy olyan feladat, ott azt a részt buktam is
Viszont akit érdekel, elküldöm neki privátban (a kész, rövid fajtát)
Szerintem egyikőtök írt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!