Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# nyelven ha egy string...

C# nyelven ha egy string változókat tartalmazó kétdimenziós tömböt akarok létrehozni,akkor azt alakilag pontosan hogyan kell leírni?

Figyelt kérdés
Mert a Magyary Gyula: Emelt szintű infó érettségi felkészítő könyve csak az int típusú kétdimenziós tömb létrehozását írja le,viszont van benne olyan feladat is,amihez a string(szöveges) kétdimenziós tömb kell. Viszont ha a 44.oldal alapján akarom létrehozni a string típusú változókat tartalmazó tömböt, akkor hibára hivatkozik. Valaki leírja azt az alakot, ami alapján létre lehet hozni?

2020. júl. 5. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
ugyan úgy hozol létre kétdimenziós tömböt minden adattípus esetén, csak int helyett stringet írsz
2020. júl. 5. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Amit Stackoverflow-on nem kérdeztek és válaszoltak már meg, azt nem is lehet megcsinálni az adott nyelvben. Használd előszeretettel azt az oldalt, így nem kell várnod a válaszra ilyen helyeken.
2020. júl. 5. 15:49
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

string[,] array = new string[4,5];

string[][] array = new string[4][5];

Az előbbi egy mátrix lényegében és GetLength()-tel kérdezheted le a dimenzióit.

A második jagged array, tehát tömb a tömbben.

Vagy List<List<string>> list = new List<List<string>>();

Ez lista a listában. Máshogy kell kezelni, de talán könnyebb.

2020. júl. 5. 17:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam,ez megvan,hanem hogy utána hogyan kell feltölteni adatokkal(szavakkal),mert ha azt a könyvben az integereknél leírt móddal akarom csinálni)tehát egy kapcsos zárójel,és azon belül még kapcsos zárójelek,akkor hibát jelez.
2020. júl. 5. 18:12
 5/5 tabaki ***** válasza:

Őszintén szólva, nem ismerem a könyvet, úgyhogy lövésem sincs, mi van a 44. oldalán, vagy miféle módot ír le az integereknél, ezért a probléma lényege homályban maradt előttem. Mivel az alapsíkon csúszkáló programozói ismereteimben nem bízhatok, mindenesetre megpróbáltam egy stringtömböt ugyanúgy létrehozni feltölteni és lekérdezni, ahogyan számtömb esetén csinálnám. Nem mondhatnám, hogy tisztult a kép, mert gyakorlatilag semmi különbséget nem látok; Alighanem szerencsésebb lett volna, ha bemutatod a próbálkozásodat. Az én kísérletem itt van – ha már föntebb szóba került, raktam bele egy (a program szempontjából nem éppen indokolt) egyenetlen (jagged) tömböt is, amelyet a másik adataival töltök fel:

[link]

2020. júl. 6. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!