C# nyelven ha egy string változókat tartalmazó kétdimenziós tömböt akarok létrehozni,akkor azt alakilag pontosan hogyan kell leírni?
string[,] array = new string[4,5];
string[][] array = new string[4][5];
Az előbbi egy mátrix lényegében és GetLength()-tel kérdezheted le a dimenzióit.
A második jagged array, tehát tömb a tömbben.
Vagy List<List<string>> list = new List<List<string>>();
Ez lista a listában. Máshogy kell kezelni, de talán könnyebb.
Őszintén szólva, nem ismerem a könyvet, úgyhogy lövésem sincs, mi van a 44. oldalán, vagy miféle módot ír le az integereknél, ezért a probléma lényege homályban maradt előttem. Mivel az alapsíkon csúszkáló programozói ismereteimben nem bízhatok, mindenesetre megpróbáltam egy stringtömböt ugyanúgy létrehozni feltölteni és lekérdezni, ahogyan számtömb esetén csinálnám. Nem mondhatnám, hogy tisztult a kép, mert gyakorlatilag semmi különbséget nem látok; Alighanem szerencsésebb lett volna, ha bemutatod a próbálkozásodat. Az én kísérletem itt van – ha már föntebb szóba került, raktam bele egy (a program szempontjából nem éppen indokolt) egyenetlen (jagged) tömböt is, amelyet a másik adataival töltök fel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!