Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok perl-ben weboldal...

Hogyan tudok perl-ben weboldal adatait beolvasni?

Figyelt kérdés

Perl-ben szükségem lenne egy weboldalon megjelenő adatok letárolására. Tehát nem a html kódra van szükségem, hanem arra az információra, ami megjelenik. Ezeket szeretném a perl kódban feldolgozni, és a releváns adatokat egy text file-ba lementeni. A feldolgozás és lementés megy, de a weboldal tartalmát nem tudom beolvasni. Tehát még egyszer: a html kódot be tudom olvasni, de nekem a megjelenitett információ kell.

Pl egy weboldal igy iratja ki a pontos időt:

var today = new Date();

var h = today.getHours();

var m = today.getMinutes();

var s = today.getSeconds();

...

De nekem nem ez a kód kell, hanem az, hogy a leolvasás pillanatában az idő ez volt: 2020.06.15 10:49

Erre az adatra van szükségem.

2020. jún. 15. 10:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1. A lokális - a Perl-szkriptet futtató gép - idejének lekéréséhez a Perl-ben elérhetőek függvények - lásd:

* [link]

* [link]

2. A belinkelt kód Javascript, vagyis webböngészőben - Microsoft Edge, Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox - fut le, a webböngészőt futtató gép lokális idejét kéri le. Ha egy ilyen weboldalt Perl-szkripttel kérsz le, az nem fogja tudni futtatni a Javascript-kódot, így nem tudja lekérni az időt.

3. Weboldalak lekéréséhez ott az LWP:UserAgent:

[link]

2020. jún. 15. 11:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az a JS kód böngészőben fut le, ezért a böngészőt futtató gép idejét mutatja, nincs értelme nem úgy csinálni, ahogy az #1 válasz 1. pontjában írták.
2020. jún. 15. 13:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2020. jún. 15. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!