Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók: melyek azok a...

Programozók: melyek azok a cégek, amelyek a legjobban néznek ki egy önéletrajzban?

Figyelt kérdés

Amire azt mondjátok, ha látjátok, hogy valaki ott dolgozik, hogy nah, ez már nem semmi!

Neked melyik a Top 3 cég a fejedben?

2020. jún. 11. 10:53
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
Google, SpaceX, Ubisoft mondjuk.
2020. jún. 11. 11:12
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem talán ez lenne a top 3: Microsoft, Google, Facebook.

De ismerek olyat aki az IBM-nél, NHS-nél és a CISCO-nál is dolgozott. (Pontosan nem tudom mi, de talán configuration manager, meg néhol fejlesztői poziban.)

Bár ennek már van hátulütője is. Nem egyszer fordult már elő vele, hogy a resumé miatt nem vették fel, mert "túlképzett". Ergo, több fizetést igényel, valamint következtetni merik, hogy egy ilyen személy pár évente megunja a munkáját és feljebb vált. A cégeknek meg leginkább hosszútávú munkaerő kell.

Egy (3 diplomás, közgazdász, informatikus, business analyst, könyvelő meg még ki tudja mi) egyetemi tanáromat is ezzel az indokkal utasította el a Jet2.

Az a baj, ha már valaki annyira feltette a szintet, onnantól a kisebb helyi cégek mind óvakodni fognak tőled ezek maitt.

Ezokból talán a PhD is csak negatívum lenne egy szimpla programozónak, aki mással nem foglalkozik.

2020. jún. 11. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Microsoft, Google, Apple
2020. jún. 11. 14:41
 4/4 anonim ***** válasza:
53%

Engem egyáltalán nem érdekelne, hogy korábban hol dolgozott. Csak az, hogy mit tud felmutatni és hogy van-e a szakirányú képzettségen túl vmi specializáltsága, amit nálam hasznosíthat.

Az MS egyébként - a jók mellett, persze - tele van kutyaütőkkel. Legalábbis úgy 6-7 éve még ez volt náluk a helyzet.

Az "óvakodást" meg a "túlképzettséget" nem tudom értelmezni.

Ez nem szinészet, hogy meg sem közelítenek, ha már van 3 oszkárod, mert "biztos" megfizethetetlen vagy.

Itt megkérdezik, hogy mi a bérigényed és ha nem tudják vagy nem akarják azt kifizetni, akkor passz.

Olyan programozó szintén nincs, aki túl sokat tud. Ez olyan lenne, mint a túl szép nő meg a túl gyors számítógép.

2020. jún. 11. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!