Macbook Air 2020 i3-as (10.generációs) processzorral milyen programozási feladatokra lehet elég?
Valójában az a fő kérdés, hogy egy 3 éves proginfó alapszak elvégzéséhez elég lesz-e ez a processzor az egyetemre vagy az egyetem melletti programozási feladatokhoz.(nyilván nem data analysis lesz az elején meg mesterséges intelligencia fejlesztés, hanem programozási nyelvek elsajátítàsa alap szinten) Mivel most jött ki ez a gép/processzor, nyilvánvalóan nincs még sok tapasztalat vele kapcsolatosan. Én úgy láttam, hogy akár jobb is lehet, mint a 8. generációs i5-ös processzor amely ja jól tudom a 2018-as Macbook Air-be van, de ez nem tudom, hogy programozás szempontjából mit jelent.
Van-e esetleg valakinek tapasztalata vagy van-e valakinek ilyen gépe?
Előre is köszönöm a segítséget!
Amint powershellezni kell, vagy alkalmazást csinálni .NET-ben, előjönnek a problémák. Ezek részei a tantervnek. Mac-re alkalmazásfejleszés az szabvál.
Plusz ha esetleg szeretnél virutális gépeket is futtatni pl Linuxhoz, vagy akármihez, akkor egyértelműen jobb a windows-os gép. Nem tudom mivel kapnád a MacBook Air-t, de ha 8 GB ram és 256GB-os SSD akkor hagyd a fenébe.
Nem mondom hogy szükséged lenne 32GB RAM-ra, de 16 nem ártana. SSD-ből meg legalább 512GB. Így akkor kicsit több dolgot is tudsz rajta tárolni az egyetemi cuccokon kívül.
Szóval windowsra bármi történik is a képzés alatt úgy is 100% szükséged lesz. Mac nélkül megoldható minden, windows nélkül nem. Legalábbis az ELTE IK-n.
Értem, köszi!
Igazából van nekem itthon egy kicsit régebbi Windowsos gépem, amelyre pár dolog még elférne, csak elég lassú, ezért szeretnék egy sokkal kompaktabb laptopot, és így jött a Macbook Air.
És tulajdonképpen ezért nem tudok dönteni, mivel hogyha 1-2 program kéne csak ami Windowst igényel, akkor meg tudnám oldani, viszont akkor mindeképpen Macet használnék minden másra amit azzal is el lehet végezni, mivel jobban tetszik az egész rendszere (persze ez csak egy teljesen szubjektív dolog, hogy nekem ennyire jobban bejön ez a rendszer :D)
És ezt figyelembe véve hogy 1-2 programot még meg tudok oldani, ígyis mindenképpen a windows? Szóval kb. hány darab ilyen csak windowson futtatható programról lenne szó? Meg mennyit foglalnának ezek, ebben még tudnál/tudnátok segíteni? Nagyon hálás lennék :)
(meg amúgy gondolom, hogy egyetemen lesz egy gépterem, szóval az itthoni munkákról lenne szó, meg esetleg amit én magam szeretnék tanulni, és akkor már arra szívesebben használnám a Macet)
De hogyha tudtok egy legalább annyira kompakt és könnyű laptopot, mint a Macbook Air, akkor azt is elfogadom! :D Asus Vivobookot nézegettem például..
Látom, kábítanak rendesen. Meg ne edd ezt a sok hülyeséget.
A macbook-okra is telepíthető windows, már ha nagyon kéne, de a jellemző inkább az, hogy akiknek macbook-juk van (fejlesztők) azok elég jól elvannak nélküle.
Mondom ezt úgy, hogy soha nem volt saját mac-em és engem valszleg windows-os laptoppal a kezemben fognak eltemetni.
Na akkor most mi az igazság? :D
Nem nagyon van proginfós ismerősöm, szóval muszáj netes véleményekre alapoznom, de nyilván nem egységes vélemények :D
De akkor most tényleg aki végzett proginfót vagy más infós szakot függetlenül attól hogy melyik rendszer jön be neki jobban, menny ilyen csak windowson futtatható program van ami kötelező tárgy?
"hogy milyen programok vannak, amelyek CSAK windowson futnak és kellenek proginfós tárgyhoz?"
Nincsenek ilyenek.
"Persze tudom, fel lehet rakni MacBook-ra is Windowst, de macerás."
Nem az. Egy Bootcamp és 60GB szabad hely kell hozzá a meghajtón.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!