Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Honnan tanuljam meg a C#-ot?

Honnan tanuljam meg a C#-ot?

Figyelt kérdés

A végső célom, hogy Unityben játékot készítsek. Ennek az első lépése, hogy megismerkedjek a C# nyelvvel, de egyszerűen nem tudom, hogy honnan lenne érdemes tanulni.

Udemy,Youtube,Könyv vagy csak valami internetes oldal?

A terv az, hogy valamelyik opció közül választok egyet, végigcsinálom, elkezdem megoldani az emelt infó érettségiket, utána kisebb-nagyobb projekteket szeretnék csinálni nagy tanulási görbével.

Erre a részre kb 1 hónapot szánnék mivel most érettségiztem és időm mint a tenger :D

Utána pedig jöhetne a Unity azt viszont már Udemyről szeretném tanulni.

Egyébként a programozást nem 0-ról indítom, Pythonban programozok és abban is oldottam meg az érettségit is. (Tudom, tudom az majdnem a 0 szint de legyen inkább 0,1 ahol éppen állok)

Felmerülhet a kérdés, hogy miért váltok nyelvet? A játékfejlesztés érdekelt mindig is igazán, amit Pythonban nem lehet. (Ott van a Pygame de azért az mégsem ugyanaz..)

Jó igazából eléggé elkanyarodtam a kérdéstől a vége felé, szóval mégegyszer:

Honnan/milyen forrásból érdemes megtanulni a C# alapjait?

Ti honnan tanultok?

2020. máj. 23. 19:09
A kérdező szavazást indított:
Udemy
Youtube(Magyar)
Youtube(Angol)
Könyv(Magyar)
Könyv(Angol)
26 szavazat
 1/10 i-have-a-lot-of-freetime ***** válasza:
89%
Ha szeretnél pénzt fizetni érte akkor valamilyen online kurzust ajánlok (pl CodeCademy), de ha első körben nem akarsz rá pénzt költeni akkor könyveket és youtube videókat ajánlok. De elsőként átfutnám a microsoft documentációját a C# nyelvről. Angolul van, de ha most érettségiztél remélhetőleg ez nem okoz gondot
2020. máj. 23. 21:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Angollal nincsen probléma.

Néztem még régebben ezt a CodeAcademyt de nem túl felületesen tanítja az egészet?

2020. máj. 23. 21:07
 3/10 i-have-a-lot-of-freetime ***** válasza:
87%
Ezt pontosan én sem tudom megválaszolni, mert én csak pythont tanultam ott (az ingyenes kurzuson) ott az alapokat egész jól megtanította, de többet nem. Gondolom ha fizetsz (havi 10k körül van asszem) akkor érdekesebb/komolyabb feladatok vannak
2020. máj. 23. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem a programozás pont az a sportág, amit nagyon jól lehet tanulni könyvekből.

Hogy magyar vagy angol, az már igazából csak rajtad áll. Nagyon sok minden úgysincs meg magyarul.

2020. máj. 23. 23:06
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

[link]

Na ez a csavo tenyleg ert hozza, jol tud magyarazni!

Innen kezdheted

2020. máj. 24. 23:17
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Én is inkább valami ingyenes youtube tutorial sorozatot ajánlanék.. Ha rákeresel rengeteg minőségi tartalom van feltölve, válassz egyet, az 5-ös már ajánlott is egyet :D.. (Haza videósorozatot nem ajánlok, szerintem nem olyan előrehaladottak , meg így legalább passzívan az angolod is fejlődik)
2020. máj. 25. 10:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én tudom ajánlani a Naresh i Technologies videóit, szerintem nagyon jól magyaráz

https://www.youtube.com/playlist?list=PLVlQHNRLflP-jc5Fbhfdh..

vagy akár a kudvenkat csatorna se rossz:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLAC325451207E3105

2020. jún. 7. 13:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokan még Mosh-t (Mosh Hamedani) szokták ajánlani, ő se rossz
2020. jún. 7. 13:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én először a Unityban kezdtem el c#-al foglalkozni, és egész jól ment is, mivel volt egy alap programozó tudásom (mint neked a python). Szerintem ha a programozás alapjai megvannak, akkor érdemes valami Unity tutorialt keresni ez lehet youtube, vagy online kurzus, ami jobban tetszik) és onnan fogod a legkönnyebben megérteni a Unityban használatos C#-ot. Ha először a C#-ot tanulod, és utána mesz Unitxba akkor teljesen új lesz minden úgyis, nem fogod érteni a beépított függvényeket, változokat, classokat és kapcsolatokat amik a Unity sajátjai. Esetleg az okozhat nehézséget ebben a módszerben, hogy nem érted annyira az objektum orientáltságot, viszont Unityban nincs olyan nagy szerepe, főleg ha kisebb projektekkel akarsz kezdeni. Aztán majd fősulin (gondolom programozóra mész) úgyis megtanulod ezeket.
2020. jún. 7. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szerintem mindegy hogy mivel tanulsz a lényeg hogy rendszeresen foglalkozz vele, aztán rád ragad, ha eleget gyakorolsz.. Annyi hogy ne csak tutoralokaz nézz hanem feladatokat is csinálj..

Van c# os feladatkönyv.

2020. jún. 7. 17:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!