C# console app, egy ilyen appot (gyakorlásképp) hogyan készítesz el?
Az a lényeg, hogy mikor elindítod a programot, akkor behoz neked egy listát arórl, hogy mit csinálhatsz. Van egy olyan opció, hogy "3) System Info", amit úgy válaszhatsz ki, hogy beírod, hogy 3 és le enterezed. Eddig egyszerű, egy do while figyeli a megadott választ és addig ismétli, míg nem választható választ adsz meg, ha pedig megadod, kilép a while-ból, és egy switch case kezeli a továbbiakat. Ezen belül viszont, a 3-mas "System Info" résznek azt a célt kell szolgálnia (amire vonatkozik a kérdés), hogy az alkalmazásnak ki kellene írni a rendszer tipusát és verziószámát, a rendszeridőt, a hálózat csatlakozási típusát (LAN vagy WAN), és a leolvasás pillanatában leolvasott akkumulátor %-ot, ha nincs aksi, akkor azt, hogy "POWERED". Valamint, sorolja fel a merevlemezeket (csak névlegesen, mint 'C:\ --- HELYI LEMEZ' , 'H:\ --- CUSTOM_HOMEDIRECTORY', tehát semmi egyéb infó, csak a csatolt betűjel és megadott név(label)).
Ezt hogyan, mivel lehetne kivitelezni?
Kizárólag C#-ban, lehetőleg Console app-ban kellene.
Hobbiként kezdtem el foglalkozni vele és felmerült bennem a kérdés, de kifejezetten ezekre a dolgokra nem találtam választ.
Ha qindowson vagy, akkor egyszerubb lenne inditanid egy power shell terminalt es azzal lekerdezni a rendszer adatokat. A terminal outputot pesig valoszinuleg megkapnad string-ben, amit aztan ugy dgozol fel, ahogy akarsz.
Ha semmi olyat nem akarsz, Ami power shellt indokolna, akkor egy mezei cmd is megfelel.
#1 köszi!
#2 reportolva
#3 Ezt kicsit nehéz volt értelmezni, de úgy érzem, nem értetted meg a kérdést. Mindegy is, az első válaszoló jó linkeket küldött. :D
Ertettem, amit mondtal, csak en egy masik megkozelitest ajanlottam.
Powershellben:
- Datumra megoldas: Get-Date parancs.
- Hard drive-okra, particiokra: gdr -PSProvider 'FileSystem' parancs.
- Internet tipusara: netsh show interface
- Rendszerre: (Get-WmiObject Win32_OperatingSystem).Name es .OsArchitecture
Itt pedig leirjak, hogy ezt hogyan tudod C#-al megcsinalni.
Ez csak szimplan egy masik megkozelites (ami nekem speciel jobban tetszik). Ha rendszer adatokra van szukseges, akkor a WmiObject nagyon hasznos tud lenni. Egyszer csinaltam php-ban egy windows szerveren a Powershell es WmiObject segitsegevel egy webes feladatkezelot, szoval nem kellett mindig be tavoliasztalozni, hogy kilojjek egy-egy beakadt processt. Azota megszerettem a Powershellt.
Nyilvan nem egy ilyen megoldas lenne az elso, ami az ember eszebe jut, csak alternativakent hoztam fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!