Mi a különbség a Loop While és a While között ?
Sziasztok !
Bocs az amatőr kérdésért,de neten nem találtam rá választ.
Mi a különbség a Loop While és a While között ?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Do while-ra gondoltak, nem?
Do while, ahogy a neveben is benne van (do), eloszor vegrehajtja az utasitas blokkot, utana ellenorzi, hogy a feltetel teljesul-e. Ha igen, akkor ujra lefut az utasitas blokk, ha nem, akkor nem fut le ujra. Ez legalabb egyszer lefut.
While-nal pedig elobb a felteteo ellenorzese tortenik, majd ha az igaz, akkor ismetlodik. Ha nem igaz, akkor nem ismetlodik.
Köszi,ezt megtaláltam neten.
Arról van szó hogy relációjelet kell kitenni,loop while-nél >= jel a jó megoldás, de van olyan feladat ahol ugyanaz minden ,de csak while van írva loop nélkül.
Esetleg oda nem kellene = jel hanem csak > ?
Ilyesmire gondoltam, de lehet nem jó az elméletem...
Olyannak nézz utána, hogy elöltesztelő és hátultesztelő ciklusok. Pl:
loop - egy ismétlődő ciklus, ami valamilyen feltétel miatt fut, és valamilyen feltétel teljesülésekor leáll
do-while -> hátultesztelős ciklus. Először csinál, aztán ellenőriz
while -> elöltesztelős ciklus. Ellenőriz, aztán fut le.
for ciklus -> addig megy, ameddig length
Minden kérdésedre választ kaphattál.
"loop - egy ismétlődő ciklus, ami valamilyen feltétel miatt fut, és valamilyen feltétel teljesülésekor leáll"
Ez egy elég hanyag megfogalmazás.
Tudod, vannak feltételes és számlálós ciklusok.
A számlálósok esetében n-szer hajtódik végre a ciklusmag, míg a feltételesek esetében a hátultesztelősnél nem tudni előre, de legalább egyszer, az elöltesztelős esetében pedig szintén nem tudni, ami jelentheti azt is, hogy nem fut le egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!