ha valaki 50 évesen pályamodositoként programozást akar elkezdeni tanulni, milyen nyelvet érdemes elsőként elkezdeni tanulnia?
Nem programnyelvet kell tanulni, hanem algoritmikus gondolkodást.
A programnyelvet az adott problémához kell választani.
50 évesen inkább villanyszerelést válassz.
A használt nyelv csak egy nagyon kis része a programozásnak. A mai programozók nem nulláról kezdik, inkább kész modulokbol szerelnek össze. Nincs már arra idő, hogy mindent maguk írjanak meg, inkább profi keretrendszereket és modulokat használnak. Ezeknek az ismerete fontos a gyors haladáshoz.
Emellett még ott van a használt fejlesztőeszközök (IDE, CI, verziókövető, build tool-ok, teszt framework-ok, stb.) ismerete.
Ha megnézed egy álláshirdetés elvárásait, akkor lesz 10-15 dolog felsorolva, abból csak egy a programozási nyelv.
Ahol talán egy fokkal egyszerűbb a dolog programozási szempontból:
- alacsony szintű kódolás (mikrokontrollerek, egyéb firmware-k)
- tesztautomatizálás
- DevOps
Lehet erősen személyfüggő a jó választás. A haverom elmúlt 30, amikor - felismerve, hogy humán végzettségével nem talál munkát - web programozást kezdett nulláról tanulni. Nem egyből, de mára talált jól fizető, biztos állást.
Ezt inkább ajánlanám, mint a C nyelvet.
Én a C#-ot ajánlanám, az ilyen medium nehézségű nyelv. Szerintem elsőnek ne C/C++-al kezdd, mert ott olyanokkal is kell foglalkozni, mint pl memória-allokáció. Én az alábbi oldalt, nem használtam személyesen, de sok jót hallottam róla: [link]
Itt megtanulhatod az algoritmus írás alapjait egy évi 30000Ftos befektetés keretében, ami szerintem még mindig jobban megéri, mint befizetni egy bootcampre.
Nem hiszem, hogy mindenki 50 felett meghülyül.
Úgy értem, ez a korfóbia már az agyamra megy. Miért ne lehetne ügyes, okos, jó programozó belőle, ha tesz érte?
Lehet, ő ír meg majd pár hónap alatt egy olyan játékot, ami igenis nagy siker lesz.
Persze: Kicsi az esélye, de akkor is megvalósítható. Egyébként abszolút kezdőknek a "sima" C nyelvet ajánlom, ott már van függvényezés, paraméterezés meg társaik, aztán a C++, esetleg C# vagy java, az oop elsajátításához, plussz ugye az osztályok, öröklődés és a többi. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!