Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » ha valaki 50 évesen pályamodos...

ha valaki 50 évesen pályamodositoként programozást akar elkezdeni tanulni, milyen nyelvet érdemes elsőként elkezdeni tanulnia?

Figyelt kérdés

#pályamodositás, Palkovics, C, Java, Phyton, Kotlin
2020. máj. 12. 15:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
amugy nagy poén mert 30 éve érettségi után is hasonlot mondtak. nem az számit mit mond valaki hanem hogy ki mondja
2020. máj. 13. 19:06
 12/19 Moon_Walker ***** válasza:
66%

Nem programnyelvet kell tanulni, hanem algoritmikus gondolkodást.

A programnyelvet az adott problémához kell választani.

50 évesen inkább villanyszerelést válassz.

2020. máj. 14. 10:15
 13/19 anonim válasza:

A használt nyelv csak egy nagyon kis része a programozásnak. A mai programozók nem nulláról kezdik, inkább kész modulokbol szerelnek össze. Nincs már arra idő, hogy mindent maguk írjanak meg, inkább profi keretrendszereket és modulokat használnak. Ezeknek az ismerete fontos a gyors haladáshoz.

Emellett még ott van a használt fejlesztőeszközök (IDE, CI, verziókövető, build tool-ok, teszt framework-ok, stb.) ismerete.

Ha megnézed egy álláshirdetés elvárásait, akkor lesz 10-15 dolog felsorolva, abból csak egy a programozási nyelv.

Ahol talán egy fokkal egyszerűbb a dolog programozási szempontból:

- alacsony szintű kódolás (mikrokontrollerek, egyéb firmware-k)

- tesztautomatizálás

- DevOps

2020. máj. 16. 07:45
 14/19 A kérdező kommentje:
"abból csak egy a programozási nyelv." nem is lehetne kettő
2020. máj. 16. 08:12
 15/19 anonim válasza:
100%

Lehet erősen személyfüggő a jó választás. A haverom elmúlt 30, amikor - felismerve, hogy humán végzettségével nem talál munkát - web programozást kezdett nulláról tanulni. Nem egyből, de mára talált jól fizető, biztos állást.

Ezt inkább ajánlanám, mint a C nyelvet.

2020. máj. 24. 16:28
 16/19 anonim válasza:
100%

Én a C#-ot ajánlanám, az ilyen medium nehézségű nyelv. Szerintem elsőnek ne C/C++-al kezdd, mert ott olyanokkal is kell foglalkozni, mint pl memória-allokáció. Én az alábbi oldalt, nem használtam személyesen, de sok jót hallottam róla: [link]

Itt megtanulhatod az algoritmus írás alapjait egy évi 30000Ftos befektetés keretében, ami szerintem még mindig jobban megéri, mint befizetni egy bootcampre.

2020. okt. 25. 18:50
 17/19 anonim válasza:
16/17 *Én az alábbi oldalt ajánlanám
2020. okt. 25. 18:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is pályamódosító vagyok és most már nyolc éve Java fejlesztőként dolgozom. Ha Androidra akarsz fejleszteni, akkor Java-t kell tanulnod leginkább. Az igaz, hogy a programozás nem egyenlő egy programozási nyelvvel, de a programozást érdemes egy nyelven keresztül tanulni. Angolul olvasni tudni életbevágó, mert a legtöbb szakirodalom angolul van. Régen volt olyan könyv, ami programozni tanított Java nyelven, nem pedig programozóknak tanította meg a Java-t, de az már nagyon elavult, ezért nem írom le a címét, viszont érdemes utánanézni, hogy ma is van-e ilyen. Ha magyar nyelvűt találsz, akkor el tudsz indulni, de az angolt mindenképp tanuld közben, mert egy ponttól nem fogsz tudni továbblépni anélkül. És ez a pont elég hamar eljön.
2020. nov. 8. 00:32
 19/19 anonim ***** válasza:
93%

Nem hiszem, hogy mindenki 50 felett meghülyül.

Úgy értem, ez a korfóbia már az agyamra megy. Miért ne lehetne ügyes, okos, jó programozó belőle, ha tesz érte?

Lehet, ő ír meg majd pár hónap alatt egy olyan játékot, ami igenis nagy siker lesz.

Persze: Kicsi az esélye, de akkor is megvalósítható. Egyébként abszolút kezdőknek a "sima" C nyelvet ajánlom, ott már van függvényezés, paraméterezés meg társaik, aztán a C++, esetleg C# vagy java, az oop elsajátításához, plussz ugye az osztályok, öröklődés és a többi. Hajrá!

2021. márc. 29. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!