Ki hogyan éli meg a mindennapokban, ha ugrálnia kell a programozási nyelvek/keretrendszerek között?
Aki tényleg programozó, és nem egy egynyelves kókler, annak ez nem okoz különösebb gondot. :)
Igaz, én csak másodlagosan vagyok programozó, de mindig 4-5 nyelvet használok párhuzamosan. A nyelv egy eszköz. HA tudom, hogy mit akarok megvalósítani, akkor nem igazán lényeges, hogy azt most C#-ban, VB-ben, Pascalban, Perlben, vagy C++-ban csinálom-e. Vannak szakterületek, amikhez nagyon kötődik egy-egy nyelv, így nincs sok választási lehetőség. Például Arduino programozásához vagy C++-ot használsz, vagy Assemblyt. Unity játékfejlesztésnél kézenfekvő a C#. Webfejlesztésnél adja magát a PHP. Amúgy meg édesmindegy, és van, hogy direkt azért választok egy-egy feladathoz bizonyos nyelvet, pusztán, hogy azt is gyakoroljam. A változatosságnak számtalan előnye van. :) Nem fogok beállni azoknak a sorába, akik állandóan rettegnek, hogy mi lesz, ha 2%-ot csökken a kedvenc nyelvük népszerűsége. ;)
Egyébként a személyes kedvencem a Lazarus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!