Mit tegyek ha 24 évesen ászprogramozó szeretnék lenni? Ami van, az egy gimnáziumi hármas érettségi, matematikábol 4-es. Hobby szinten foglalkoztam programozással. Nem mondanám, hogy tudok programozni, csak belekostoltam.
"Az elhatározás született meg 24 évesen."
Akkor az egésznek annyi.
Ha nincs különleges képességed - ami már kiderült volna - akkor te soha nem leszel ász, valszleg még 60 éves korodra sem.
Az ilyen frusztrált senkiket felejtsd el, akik szerint csak abból lesz programozó, aki 19 évesen már mindenben zseni.
Az érettségi - nem tudom, közép vagy emelt volt-e - igazából semmit nem jelent. Hány jelesen érettségizőt láttam elvérezni a felsőoktatásban... és ellenpéldaként van olyan hölgy ismerősöm, akit én tanítgattam programozni, nem túl nagy sikerrel, most meg jócskán fölöttem áll tudásban. Az, hogy hányasra ír meg az ember egy dögunalmas Word-feladatot, meg egy direkt becsapósra tervezett Excelt, semmit nem mond el a programozói készségeiről.
Tessék elkezdeni, rengeteget gyakorolni, képezni magad, és ha módodban áll, akkor felvételizni egyetemre. Jogodban áll újra letenni az érettségit is, ha ezen múlna.
"van kulönleges képességem, ez korábban kiderult, dijakat is nyertem gyerekként, csak másfelé ment az életem, s az akkori tudás ma már nem számít progrmozásnak."
Én olyan képességre gondoltam, ami hasznosítható is ezen a területen. Ilyen meg nemigen lehetett. A programozó ászok azért ászok, mert vagy van speciális képességük, vagy már korán, még a gyermekkorukban megismerték a programfejlesztés hogyanját, mikéntjét. Ez akkora előny, amit te 24 éves fejjel már soha nem fogsz tudni behozni.
Lehet belőled egy nagyon jó szakember úgy 12-15 év múlva, pláne, hogy a matek is megy, de 'rockstar' vagy 'ninja' nem lesz belőled soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!