Az érettségin a tanár hogy fogja megnyitni a programozási fájlomat?
Lehet hülye kérdés, de ha duplán kattintok, akkor ugye nem indul el, csak feldob egy pillanatra egy fekete képernyőt. Én eddig mindig úgy nyitottam meg, illetve futtattam a fájlt, hogy a cmd segítségével, vagy pedig megnyitottam a fájlomat jobb egérgombbal rákattintva az "edit with IDLE" lehetőségre, és onnan F5-tel (vagy run.)
Érettségin is így fogja a javítótanár megnézni a feladatomat, vagy valami extrát kéne csinálnom vele?
"Csak abba ugye nem tudom úgy megnyitni dupla kattintással, mint mondjuk egy Pycharmban."
Tegyél a szkript legutolsó sorába valami ilyesmit:
input('Nyomj ENTER-t a kilepeshez!')
így ezzel megakadályozod a konzol bezárását.
Nem akarok én lenni a mindenkinek beszólogató főg..i, de basszus, emelt szintű érettségi, ami vélhetően valamilyen informatikai szakhoz kell... lássuk már át legalább egy kicsit a dolgokat, ha már informatikát fogsz tanulni, és nem mellékesen 2 hét múlva érettségizel!
A program futása nem szabad, hogy függjön attól, hogy honnan indították. Nem tudom, hogy mit csinál a programod, amicsak egy "fekete képernyőt" nyit meg (gondolom, a parancssorra gondolsz, nevezzük nevén a gyereket), de talán arról lehet szó, hogy lefut a programod, és egyből be is záródik. Ezzel nincs baj. Nincs előírva, hogy a futás során meddig kell az eredménynek látszódni. Ha gondolod, betehetsz valamilyen késletetést, de ha nem, a tanár úgyis meg fogja nézni, hogy mit írt ki a program, akkor is, ha azonnal lefut.
A tanár egyébként a futást is megnézi, és természetesen a forráskódot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!