Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az érettségin a tanár hogy...

Az érettségin a tanár hogy fogja megnyitni a programozási fájlomat?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés, de ha duplán kattintok, akkor ugye nem indul el, csak feldob egy pillanatra egy fekete képernyőt. Én eddig mindig úgy nyitottam meg, illetve futtattam a fájlt, hogy a cmd segítségével, vagy pedig megnyitottam a fájlomat jobb egérgombbal rákattintva az "edit with IDLE" lehetőségre, és onnan F5-tel (vagy run.)

Érettségin is így fogja a javítótanár megnézni a feladatomat, vagy valami extrát kéne csinálnom vele?

2020. ápr. 28. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha te le tudod futtatni, akkor valószínűleg a tanár is képes lesz rá.
2020. ápr. 28. 17:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a forráskódot is ellenőriznie kell, így az érettségire általad kiválasztott programban fogja megnyitni és megnézni.
2020. ápr. 28. 17:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én a Python 3.7.4-et választottam, amihez az IDLE környezetet kapjuk. Csak abba ugye nem tudom úgy megnyitni dupla kattintással, mint mondjuk egy Pycharmban. De a javítótanár meg informatikus, szóval biztos meg tudja majd úgy nyitni, ahogy én is, csak na, ezen parázok a legjobban, nehogy ne sikerüljön neki, és nullát adjon vagy valami. Tiszta gáz :''D
2020. ápr. 28. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

"Csak abba ugye nem tudom úgy megnyitni dupla kattintással, mint mondjuk egy Pycharmban."

Tegyél a szkript legutolsó sorába valami ilyesmit:

input('Nyomj ENTER-t a kilepeshez!')

így ezzel megakadályozod a konzol bezárását.

2020. ápr. 28. 19:12
 5/6 tabaki ***** válasza:
100%
Szörnyű jelenet lesz... Ott ül a vírusveszély miatt eleve túlspannolt boldogtalan tanár, aki Python-programot még életében nem látott, de hivatástudatból addig katat-matat vele, míg egyszer csak BUMM!, bevillan a fekete képernyő... Szívéhez kap, lefordul a székről... Rettenetesen felkavart, amikor elképzeltem ezt a nagyon is valószínű koreográfiát, és már a söröm is elfogyott...
2020. ápr. 28. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok én lenni a mindenkinek beszólogató főg..i, de basszus, emelt szintű érettségi, ami vélhetően valamilyen informatikai szakhoz kell... lássuk már át legalább egy kicsit a dolgokat, ha már informatikát fogsz tanulni, és nem mellékesen 2 hét múlva érettségizel!

A program futása nem szabad, hogy függjön attól, hogy honnan indították. Nem tudom, hogy mit csinál a programod, amicsak egy "fekete képernyőt" nyit meg (gondolom, a parancssorra gondolsz, nevezzük nevén a gyereket), de talán arról lehet szó, hogy lefut a programod, és egyből be is záródik. Ezzel nincs baj. Nincs előírva, hogy a futás során meddig kell az eredménynek látszódni. Ha gondolod, betehetsz valamilyen késletetést, de ha nem, a tanár úgyis meg fogja nézni, hogy mit írt ki a program, akkor is, ha azonnal lefut.

A tanár egyébként a futást is megnézi, és természetesen a forráskódot is.

2020. ápr. 29. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!