Szeretnék egy online 2D-s játékot készíteni. Hogyan kell ilyet készíteni?
Figyelt kérdés
Eddig még nem csináltam játékot és nem tudom hogyan kéne csinálni egy olyan programot ahol képek és szövegek jelenek meg adott helyeken, érzékeli a billentyűzetet és az egeret és ami hang fájlokat játszik le.
Mindezt össze hangolva több gépen egyszerre.
Tudnátok ebben segíteni?
Programoztam már de általában valami vezérlőt, consol ablakos programokat és amik pl a mappákban található fájlokat vizsgálják és módosítják.
2020. ápr. 27. 12:54
1/2 anonim válasza:
Sorjában haladj, apró feladatokra bontva a problémát. Nézz utána input kezelésnek, hang lejátszásnak(nem játéklogika alapján, csak a playSound() játssza le a hangot első körben), hálózatkezelésnél először küldj\fogadj valamilyen egyszerű adatot, és így tovább. Mire ezekkel mind megvagy már lesz elképzelésed hogy hogyan tovább. Ha nulláról dolgozol akkor, ha játékmotort használsz akkor is - ha az utóbbi mellett döntesz csinálj meg pár hivatalos tutorialt, ezek kitérnek mindenre amire ahhoz van szükséged hogy ne legyél teljesen elveszve. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!