Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az érettségin nem a Pycharmot...

Az érettségin nem a Pycharmot jelöltem be, hanem a Python?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon figyelmetlen voltam a papírkitöltésnél, és most jutott ez az eszembe, hogy lehet, hogy nem a Pycharmot jelöltem be, hanem a sima Pythont. Sajnos így sem megy jól a programozás, de ha nekem a sima fekete hátteres Pythonban kell írogatnom, akkor teljesen kuka lesz az egész. Probléma lesz vajon, ha fent van az érettségin a gépen a PyCharm és én abban oldom meg a feladatot?

2020. ápr. 27. 09:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Inkább jelezd, hogy változtatni szeretnél. Most.
2020. ápr. 27. 09:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Hol kell jeleznem?
2020. ápr. 27. 09:25
 3/13 A kérdező kommentje:
basszus most nézem hogy ápr 21 volt a határidő..
2020. ápr. 27. 09:27
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
A Pycharm IDE a Python a nyelv. A kettő nem is egy kategória., mintha almát hasonítanál a konzervgyárhoz.
2020. ápr. 27. 09:29
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Ilyenkor már nincs mit és hova jelentkezni.

Minden használható, amit a gépen találsz. Sok rendszergazda mindent felrak minden gépre, mert nem akar plusz két napot azzal tölteni, hogy egyenként telepítgessen mindenféle konfigurációt. Így elég jó esélyed van, hogy lesz PyCharm a gépeden, és akkor használhatod is.

2020. ápr. 27. 09:29
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Szerinted ki tudja azt itt, hogy te hol akarsz érettségizni?
2020. ápr. 27. 09:33
 7/13 anonim ***** válasza:

#6, a kérdés tipikusan nem helyhez kötött.

Kérdező, ha még sincs PyCharm, akkor lesz IDLE. Nézd meg azt is, az otthoni gépeden is rajta van, ha feltetted a Pythont. Most esik le, hogy "fekete háttér" alatt te a parancssori ablakot érted. AZ IDLE is alkalmas, nem olyan nagy tudású, mint a PyCharm, de a tavalyi évig mindenki abban írt, aki Pythont választott. (#5 voltam)

2020. ápr. 27. 10:05
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

Már nem azért... értem én, hogy az ember akkor tud a legproduktívabban dolgozni, ha a megszokott, kényelmes környezetet használhatja. De túlzásokba ne essünk! Ha neked attól lesz "teljesen kuka" az érettségid, hogy más IDE-t kell használnod, akkor vagy erős mentális problémáid vannak (nem ciki, van ilyen... Monk nyomozó sem tud dolgozni az ismert sorozatban, ha bármit lát, ami nem tökéletesen rendezett), vagy egyébként sem tudnád megírni kettesnél jobbra, vagy nettó hiszti az egész.

Tök mindegy, hogy milyen az IDE, a nyelv ugyanaz. Ráadásul emelt szinten érettségizel, gyanítom, szándékozol ezen irányban továbbtanulni, és majd elhelyezkedni. Ha te azt gondolod, hogy majd aszerint válogathatsz az állások között, hogy hol milyen IDE-t adnak a Pythonhoz, akkor jócskán lecsökken a lehetséges munkahelyek száma.

Meg aztán: informatikus leszel. Komolyan ez problémát kell, hogy jelentsen?? Ha igen, akkor elég csapnivaló volt az eddigi felkészülésed.

Egyébként: nem lesz fent más szoftver, csak az, ami kértél. Igaz, teljesen egzakt irányelv nincs erre, de általában csak azokat szokták feltelepíteni, amit a vizsgázó igényelt. (+ a nem változtatható, kötelező szoftverek.) Nincs megtiltva, hogy a gépen található más szoftverrel is dolgozz, tehát akár Jegyzettömböt is használhatsz hozzá.

De!

Előírás, hogy csak akkor értékelhető a munka, ha az általad választott szoftverben az megnyitható, és működtethető.

2020. ápr. 27. 10:18
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként: nem lesz fent más szoftver, csak az, ami kértél."

Nem tudom, honnan szerzed az információidat, hány emelt vizsgaközpontban jártál, hány rendszergazdával beszéltél, de ezt szerintem rosszul látod. Ahogy írtam, nagyon sok helyen mindenkinek mindent felraknak, ugyanis a rendszergazda nem ellensége magának, hogy egyedi konfigurációkat telepítsen null a forintért napokon át, és még ezekhez való tartalék gépről is gondoskodjon, ami kötelező, hanem csinál egy érettségi image-t, és arról felhúz n darab gépet. Ez a gyakorlat.

2020. ápr. 27. 10:40
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem szándékozom magyarázkodni, valóban felkészülhettem volna hamarabb, időben, és figyelmesebb lehettem volna. Az emelt informatikát nem programozói szak céljából csinálom, már dolgozó, felnőtt nő vagyok diplomával, csak elgondolkoztam egy informatikai szakon. Szerettem volna megnézni, hogy önerőből tanulva, ennyi tudással felvennének-e egy levelező informatikai szakra, amit bejelöltem, tehát lenne-e elég pontom. :) Ha nem, akkor természetesen ott a jolly-joker diploma a kézben, amivel biztos a bejutás, csak kíváncsi voltam. Na meg ugye most a járványügyi helyzet miatt szóbeli nincs, ami jelentősen rontja az esélyeim.

Köszi a válaszokat!

2020. ápr. 27. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!