Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő python kérdés: inputból...

Kezdő python kérdés: inputból olyan összeadási-kivonási műveletet szeretnék ami a typo-kat kitörli, valamint különválasztja egymástól a műveleteket és elvégzi Hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
Pl. : 12+34-45g+10k-21.2 amit beírok és ebből eszerint írja ki a végeredményt: 12+34+10- (45+21.2) = 56-66.2=-10.2.

2020. ápr. 20. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
Az összeadás-kivonás kommutatív, tehát elég végig menni a stringen és sorban végrehajtani a műveleteket. A typo-kat nyilván figyelmen kívül hagyod.
2020. ápr. 20. 21:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Konkrétan nem az összeadás és kivonás érdekel ebben, hanem a folyamat mikéntje, hogy hogy lehetne function-t csinálni ezekből a műveletekből, szétválogatni őket, valamint inputokat szétválogatni...figyelmen kívül hagyni. De ez a példa elég jól reprezentálná nekem, csak nem nagyon találtam neten még ehhez hasonló példákat. Amikkel eddig próbálkoztam sajnos mindig kisütötte a memóriakártyámat loopban, vagy szimplán kezdőértékmegadási problémákat okoztam, ezért gondoltam hátha tud valaki segíteni.
2020. ápr. 21. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha próbálkoztál, akkor feldobhatod a kódodat valami kódmegosztó oldalra (pastebin, hastebin stb.) és segítünk megoldani.
2020. ápr. 21. 20:21
 4/6 A kérdező kommentje:

De teljesen marhaság sajnos, szétválogatni se tudom rendesen:

print("adja meg a műveletet:")

def subt():

i=0

for i in range(g):

subtinput=s[i]+subtinput

i=i+1

return(subtinput)

def addin():

j=0

for j in range(k):

addinput=a[i]+addinput

j=j+1

return(addinput)

s=input().split("-")

s=[int(i) for i in s]

a=input().split("+")

a=[int(j) for j in a]

g=i

k=j

try:

subt()

print(subtinput)

try:

add()

print(addinput)

2020. ápr. 21. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tokenizálni szokták, úgy keress rá, hogy pl. (python) math expression tokenizer/evaluation.
2020. ápr. 21. 22:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi ebből már ki tudok indulni :D
2020. ápr. 27. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!