Javascript: képes a js fizikai billentyűk "megnyomására" a felhasználó nevében?
Nem poén, tehát nem mozgatni akarom a fizikai billentyűket valaki billentyűzetén =D
Arra gondolok, hogy például az element.click(); funkció képes megírt virtuális gombokat felhasz helyett megnyomni. De lehet olyat írni, hogy miközben ír valaki, beiktassak minden szó után egy entert aminek az event.which kódja a 13?
Tehát erre rá lehet felhasz helyett "nyomni"?
Előzőre szívesen írok példát ha nem írtam volna le érthetően, de pl a billentyűk lenyomását azonosítani tudom, az érdekel, hogy ez visszafelé is működik-e?
példa: event.which(13).click(); vagy push(); vagy valami ilyesmi?
vagy document.click(event.which(13)); [Enter billentyű]
Össze is dobtam.
Az a lényeg, hogy ugye console-on (F12 debugger;) keresztül ha beírod, hogy:
"gomb.click();" akkor úgymond megnyomod az általam írt virtuális gombot.
Na de nekem az kellene, hogy magát az entert is meg tudjam nyomni virtuálisan a felhasználó helyett. Mert az Enterre is megírtam, hogy ugyanúgy változtassa meg a body hátterét zöldre mint a virtuális gomb.
Ez lehetséges? Hogyan?
Az az amit fent megírtam
gomb.click(); [gyors Jquery kapcsolattal]
hosszabban amire gondolsz ha jól értem:
document.getElementById('gomb').click();
Annak a gombnak "gomb" azonosítót[id] adtam.
Erre kérek szépen példát.
Igen én kizárólag weblapokat programozok.
(nem munka - csak hobbi)
Azt hiszem ez lesz az, de már nincs kapacitásom megvizsgálni =D Kedden visszatérek rá (=
Nagyon szépen köszönöm (= (Y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!