Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítség kellene egy program...

Segítség kellene egy program megírásához C#-ban, nem tudom, hogy kezdjek bele?

Figyelt kérdés

Egy villamosjáratról tudjuk, hogy a megállói milyen messze vannak az előző

állomástól, valamint az egyes állomásokra az érkezési és indulási időket

(csak az egyik irányban, a villamos a 0. percben indul). Ha egy megállóban

azonos az érkezési és az indulási idő, akkor a villamos ott nem állt meg.

Készíts programot, amely megadja, megáll-e a villamos minden állomáson!

Olvassuk be a billentyűzetről a villamosmegállók N számát (1≤N≤100).

Ezt követően N db számhármast olvassuk be, a megállók adatait: távolság az

előzőtől, érkezési idő, indulási idő.

A képernyőre azt kell kiírni, hogy a villamos megáll-e minden állomáson.

Ha igen, akkor az „IGAZ” szöveget írja ki, ha a válasz nem, akkor pedig a

„HAMIS” szöveget!

Bemenet Kimenet

5 HAMIS

300 10 15

2000 30 30

1000 40 42

500 48 58

400 63 63

2020. márc. 27. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Kezd azzal, hogy az adatokat beolvadod egy tömbbe.
2020. márc. 27. 22:33
 2/6 tabaki ***** válasza:

@#1:

Minek? Csak olvasni kell az adatokat, amíg valahol azonos másodikat és harmadikat nem talál, vagy el nem fogynak. Ha elért a végére, akkor mindenhol megállt, egyébként meg nem.

2020. márc. 28. 00:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól értem, annyi a feladat, hogy a sorban össze kell hasonlítani az utolsó 2 számot és kiírni, hogy HAMIS vagy igaz, attól függően, hogy egyenlőek-e?

Ennek melyik része okoz nehézséget?

2020. márc. 28. 07:43
 4/6 tabaki ***** válasza:

"Ennek melyik része okoz nehézséget?"

Igen, ez a fejtörő nehezebbik része, remélem, hogy Kérdező kódjából majd kiderül. Annyit tennék még hozzá, hogy voltaképpen nem is muszáj számokat összehasonlítani, maradhatnak azok stringek is -- más kérdés, hogy a következőkben nyilván szükség lesz a számértékekre is, de a feladatnak ezen a szintjén még ez is megoldás.

2020. márc. 28. 11:36
 5/6 A kérdező kommentje:
String tömbökbe olvasnám be a számhármasokat, és után if függvénnyel ha a 2. Értéke == a 3. Értékkel akkor kiírja, hogy hamis, csak ezt nekem rendesen kóddal megvalósítani még nehéz, vannak szintaktikai problémáim meg nyílván szematikai is bőven, de nem programozónak tanulok nem ez a célom, hálózati területen mozgok inkább sokkal jobban szeretem és értem, de kötelező tárgyunk a programozás is és egy vállalható szintet kéne hoznom de egyáltalán nem érdekel, az nem túl kielégítő válasz, hogy" ezen mit nem értesz hülye vagy ? " nem lehet minden egyértelmű
2020. márc. 28. 13:01
 6/6 tabaki ***** válasza:

Nem világos, mit akarsz „tömbökkel”, amikor a feladathoz elegendő egyetlen három elemű tömb, az is csak muszájból, hiszen az első adatot nem használod semmire. Ha már most bölcsen a feladat későbbi bonyolítására kacsingatsz, indokolt lehet az összes adat tárolása, de akkor már legkevésbé a stringtömb tűnik hasznosnak, mivel nyilván számértékeket kell majd vizsgálgatnod. Ha belegondolsz, az előző hozzászólásomban említett minimalista „megoldás” is csak hibátlanra szűrt adatok esetén működőképes, mert egyébként simán elfogadja az „Aladár Béla Cecil”, vagy „alma körte krumpli” adathármasokat is. De ha megmaradunk az egyébként számot mutató stringek körében, akkor sem csinál ügyet az értelmetlen 0 vagy mínusz értékekből, vagy a megállóba érkezés előtti elindulásból, tehát valójában már egyetlen adathármas esetén is praktikusabb számmá alakítani az inputot, hogy ezek a hibalehetőségek kezelhetők legyenek.

Vállalható szintet akkor fogsz hozni, ha foglalkozol is a problémával. Az egy dolog, hogy a programot nem tudod lekódolni, az meg egy másik, hogy ettől még lépésről lépésre leírhatod, mit kellene csinálnia a programnak, szerintem ennyi tervezést a hálózat is megkövetel. Ezenkívül: Rendben van, hogy a dolog érdemi részére – például, hogy hogyan olvasd be az egy sorban kapott három adatot – nincs tipped, de azért egy üres programvázat, amely semmit nem csinál, csak szabályosan lefordul, esetleg még a megállók számát is bekéri, bizonyára meg tudsz írni. Ha egy ilyet prezentálsz, legalább a próbálkozást látjuk, és én magam toldom bele a hiányzó részt. Egyébként viszont már nem segítségkérés, hanem leckeíratás volna a kérdésed, ami nem az én asztalom, mint ez ország-világ előtt közismert (utalásos kiszólás bizonyos kollégáknak).

2020. márc. 28. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!