Hogyan lehet átlátszóvá tenni a UserForm-on elhelyezett Frame-ket, a Frame-k hátterét?
A UserForm-om háttere egy kép.
Ezen vannak különböző vezérlők.
- Több Frame-ben szeretnék kezelni különböző OptionButton-okat, és esztétikai okokból szeretném, ha a Frame-k átlátszóak lennének.
Sajnos nem látok olyan tulajdonságot, amit átállítva elérhetném, amit szeretnék.
Milyen lehetőségek vannak egy UserForm Frame hátterének átlátszóvá tételére?
Angol nyelvű oldalakon találtam a problémával kapcsolatos fórumbejegyzéseket, melyekben különböző API-s megoldásokra hivatkoznak, stb., de annyira nem vagyok otthon a VBA-ban (sem), hogy ezeket egyből átlássam.
Ha mást is érdekelne a megoldás, azt találtam ki, hogy a UserForm hátterének beállított képből egy képszerkesztővel kivágom azt a képrészt, ami a Frame mögé kerülne, és ezt külön képként beállítom a Frame hátterének. Megfelelően pozicionálva a Formra helyezett Frame-t -remélhetőleg- megfelelően fog majd megjelenni minden.
Ez ugyan macerás, hiszen a Frame áthelyezésével gyakorlatilag újabb kimetszést kell készíteni az alapképből, stb ...
Elegánsabb lenne, ha lenne egy leprogramozható megoldás, ha egy rövid kódsorral átlátszóra lehetne állítani a Frame hátterét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!