Van két linkem (anchor), A-ra húzva az egeret szeretném, ha B-nek megváltozna a háttere? CSS
Úgy néz ki, hogy van két anchorom, A legyen "Kattints ide!", B pedig egy menüpont, legyen ez "Kapcsolat".
Azt szeretném elérni, hogy a "Kattints ide!" szövegre húzva az egeret, piros háttere legyen a "Kapcsolat" menüpontnak. Ezt hogyan lehetne megoldani sima CSS-sel?
A html feltételezem megvan.
.button {
/* ide jön maga a gomb kinézete normál állapotban */
}
.button:hover {
border: 2px solid #ff44336;
/* Ez pedig az, hogy piros keret lesz amikor ráhúzod az egeret */
}
Azt hiszem így jó lesz.
Jajj, bocsi. Egy előző kérdés miatt a gombok voltak a fejemben. Valaki írja már át neki légyszi 😅😅
(Bár ebből szerintem neked is menni fog)
Hover alatt cseréld ki "background-color: red;" -re amit odaírtam.
Meg a buttont nyilván az id-ra amire használni akarod.
Hogyha .a:hoverre teszem a bordert, akkor .a-nak lesz piros kerete..
De én azt akarom, hogy ha.a-ra hoverelek,akkor.b-nek változzon a css-e...
Ennél jobban nem tjdom le egyszerűsíteni basszus :D
Na, jó úton járunk!
Igen :D
CSS-ben jelenleg nem nagyon lehet olyat megcsinálni, hogy egy elemre húzod az egeret, és egy másik elemmel történik valami. A legtöbb amire tiszta CSS-el képes vagy, hogy egy elem gyermekére határozol meg valami CSS rule-t, pl van egy <p> tag-ed, és a benne levő <a> tagek színét meg tudod változtatni, ha a <p> tagen belülre mozgatod az egeret így:
p:hover a{}
Ha viszont azt akarod, hogy két egymástól független elem között legyen kapcsolat, azt JS nélkül nem fogod megugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!