Linuxban hogyan kéne ezt a bash scriptet megírni?
1. Készíts egy bash scriptet datum.sh néven!
2. A script írjon ki helpet -h vagy --help esetén, majd lépjen ki hiba nélkül:
HASZNALAT: ./datum.sh <datum1> <datum2>
3. Ha nem két paramétert kap a script, írja ki a helpet, majd lépjen ki hibával!
4. A script paramétereit ellenőrizzük, hogy helyes dátumformátum-e! (grep)
A dátumformátum legyen ÉÉÉÉ.HH.NN!
Ha nem helyes dátum, írja ki a script: "Hibas datum!" és lépjen ki hibával.
5. A paramétereket tároljuk el számként a DATUM1 és DATUM2 paraméterekben, a date parancs használatával.
Adott formátumú dátum kiíratása másodpercben (epoch) (formátum pl %Y.%m.%d) :
date -j -f <formátum> <dátum> +%s
6. Írd ki a standard outputra, hogy hány *munkanap* van a két dátum között!
Adott másodpercből (epoch) hét napja számítás (0 - vasárnap, 1 - hétfő, stb) :
date -r <másodpercek> +%w
7. Ha a DATUM1 későbbi időpont, mint DATUM2, akkor a válasz legyen 0
"de mivel kötelező megtanultam"
Akkor egyről beszélünk. :))
Szakgimnázium. És ha informatika irányba is szeretnék haladni, az biza nem a programozás lesz. Eleve a BKV-hoz szeretnék menni, mint buszsofőr, oké, lehet, hogy fele annyit se fogok ott keresni, de legalább azt a munkát szeretném csinálni.
Tehat ezért nem érdekel ez a szar :D
#16, kell az informatikus végzettség B tervként, ha esetleg bebuknám a PÁV-ot :D
De mint mondtam, engem nem a programozás része érdekel, hanem a Hálózatos oldala (amiből amúgy majdnem kitűnően teljesítek)
Tök mindegy, melyik része érdekel, egy adott szakmáról fogsz bizonyítványt kapni. A leendő főnöködnek is azt mondod majd, hogy igen, ez a szakmám, de ahhoz a részéhez pont nem értek és nem is akarok? :)) Ha meg csak egy adott terület érdekel, akkor tanuld azt, de ne akarj olyan papírt kapni, ami másféle tudást is igazolna.
Legalább a keresési tippek alapján guglizd össze, szinte kész megoldások vannak a neten. (Z generáció... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!