Mitől "jobb" Linux-on szoftvert fejleszteni?
Ez attól függ, hogy mit fejlesztesz.
Ha oprendszert, vagy olyasmit amihez különféle tool-ok kellenek, akkor a linux jobb választás, mert ott alapból adott sok eszköz ami megkönnyíti a fejlesztést, mindezt windowson meg kell(ene) írni.
A linux alatt bármilyen filerendszert létrehozhatsz, felmountolhatsz, emulálhatsz, amire windows alatt nincs túl sok lehetőséged. A linux alapban tartalmaz a fejlesztést könnyítő, támogató eszközöket (grep,SED,AWK,L.A.M.P.,Emacs, stb.), nagyon gyorsan létrehozhatók benne komplikált toolchain-ek, van teljes hálózat-kontroll, stb. de ezek haszna természetesen csak bizonyos tipusú fejlesztéseknél jelentkezik.
Ha valaki mondjuk back-end fejlesztő, akkor alap, hogy linux (vagy MAC).
Unix rendszereken fejleszteni a világ legjobb dolga. Nem véletlen létezik már WSL és újabban a WSL2 "Windows subsystem for Linux" sem. Régen Linuxon fejlesztettem, mióta van WSL meg pláne a WSL2 azóta visszajöttem Windowsra és az összes Linux cli tooling tökéletesen fut.
Ez így pont tökéletes, mert mindkettő oprendszer legjobb részeit lehet élvezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!