Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nfc működése, mit és hogyan?

Nfc működése, mit és hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kicsit basic kérdés, viszont nem teljesen világos.

Az NFC hogyan működik? Például, van egy user manual, amin van nfc chip, azt ha hozzá érintem a telefonhoz, bedob az adott termék weboldalára, vagy van egy házimozim, ha hozzáérintem az nfc-vel jelzett részére a telefont csatlakozik rá bluetoothal.

Mivel (gondolom a chip csak egy jelet küld ki, nem programozható) így a vevő oldalon kell ismerni a dolgokat. Viszont pl a telefonon nem állítottam semmit mégis ha ezekhez hozzáérintem az adott metódust hajtja végre.

Ha veszek egy olyan kártyát ami nfc képes, vagy akár egy nfc matrica, azt hogy állítom be hogy a hozzá érő telefon nyisson meg pl egy weboldalt?

Köszi a válaszokat!

2020. febr. 3. 21:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az NFC kártyák programozhatóak.
2020. febr. 3. 21:16
 2/3 anonim ***** válasza:
70%

Programozhatóak, le kell tölteni egy appot, majd érintéssel ráírni az NFC-s chippre (matrica, kártya) a mobillal.

Pl.: [link]

2020. febr. 3. 21:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Akkor nekem ez nem volt világos és ez nem volt meg.

Nagyon szépen köszönöm mindkettőtök válaszát!

2020. febr. 3. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!