Hogy tudom megcsinálni xaml-ben, hogy adott egy bizonyos idő, mondjuk 1perc és van egy téglalap, amiben benne van a hátra lévő idő, közben egy zöld csík az idővel arányosan betelíti a téglalapot balról jobbra?
#3: Oszt akkó' mivan?
Írja alá, fölé, mellé, ugyanaz.
"XAML-ben sehogy"... marhára tudtok itt programozni.. ha nem értesz XAMLhez, ne kommentelj... és pláne ne HTML-t.
<Viewbox Stretch="Fill" Width="400" Height="40">
<Grid>
<Rectangle Width="100" Height="10" Fill="Gray" />
<Rectangle
Name="MyRectangle"
Width="100"
Height="10"
Fill="Green" HorizontalAlignment="Left">
<Rectangle.Triggers>
<EventTrigger RoutedEvent="Rectangle.Loaded">
<BeginStoryboard>
<Storyboard>
<DoubleAnimation
Storyboard.TargetName="MyRectangle"
Storyboard.TargetProperty="Width"
From="0" To="100" Duration="0:1:0"
AutoReverse="False" />
</Storyboard>
</BeginStoryboard>
</EventTrigger>
</Rectangle.Triggers>
</Rectangle>
<TextBlock HorizontalAlignment="Center" VerticalAlignment="Center" FontSize="5" Text="{Binding Width, ElementName=MyRectangle, StringFormat={}{0:N2}}"/>
</Grid>
</Viewbox>
Egyébként pedig ahogy mondták van progressbar, szóval az animációt ahhoz is hozzáközheted és szebb lesz:) csak ugye téglalap volt a kérdésben. Ilyen szempontból mindegy, hgoy Rectangle-het kötöd vagy Progressbar-hoz.
#6 "marhára tudtok itt programozni.. ha nem értesz XAMLhez, ne kommentelj... és pláne ne HTML-t"
A XAML-nek, leíró nyelv lévén, nem sok köze van a programozáshoz, de ez mellékes. Elkövettem azt a hibát, hogy a XAML-t az XML-el azonosítottam, Mea Culpa, nem voltam tisztában vele, hogy a Microsoft a saját kis XML alapú leírónyelvét frappáns módon XAML-nek becézi, ami külön zavaró ha azt vesszük, hogy az XML-el hasonló célokat szolgáló YAML-t egyaránt szokták YAML-ként és YML-ként titulálni. Mivel, mint a legtöbb normális ember, úgy én is undorodom az XML-től, ezért ezzel az aprócska ténnyel nem voltam tisztában ezidáig. Elnézést érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!