Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ehhez mi lenne a megfelelő...

Ehhez mi lenne a megfelelő RegEx minta?

Figyelt kérdés

Olyan regex minta kellene ami a bekért stingnek a karaktereit vizsgálja és ha a vizsgált elemben benne van az összes betű UGYANABBAN a sorrendben mint a mintába (teljesen mindegy h az egyes karakterek között hány betű van vagy hogy van-e egyáltalán közöttük valami) akkor ott "true"-val térjen vissza.

pl ha a bekert string az hogy "bad", akkor adjon true-t a

Bad

bad

bfhfghfghajhjghjghjd (true mivel benne van a bad a megadott sorrendben)

bda (false, mivel nem adott sorrend)

bd false

BoooaD true mivel szintén benne van a bad

Remélem megvalósítható amit kérni szeretnék. Én már próbálkoztam, de nem igazán jöttt össze.

2020. jan. 5. 09:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom lehet-e úgy,de ha igen valami olyasmi kellene amihez nem kell linq használat. Előre is köszönöm.
2020. jan. 5. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez (optimálisan) nem regexxel megoldandó probléma.
2020. jan. 5. 09:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja, alapvetően ezt nem RegExxel kellene megoldani.

Ha mindenképpen azzal akarod, akkor nekem elsőre az ugrik be, hogy spliteld a stringet és /.*b.*a.*d.*/i vagy valami hasonló RegExet használj, de ez már O(n + m) komplexitást fog eredményezni.

2020. jan. 5. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

b.*a.*d.*

Én csak azt nem értem, hogy ezen magdtól mi nem sikerült.

2020. jan. 5. 10:17
 5/6 A kérdező kommentje:

#3 Nem kell felkapni a vizet. Mellesleg a .*-ig én is eljutottam,a gond főképp azzal volt h nem mindig "bad" a szó, hanem a betűk mindig a bekert adattól függnek, egyszóval változók. De a bekert szó hossza se mindig ugyanaz, ezt arra értem h nem hozhatok külön változót minden egyes karakterre.

Mellesleg köszönöm a válaszokat

2020. jan. 5. 10:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Megoldva. Igaából csak túl akartam bonyolítani. Köszönöm az eddigi válaszokat.
2020. jan. 5. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!