Ehhez mi lenne a megfelelő RegEx minta?
Olyan regex minta kellene ami a bekért stingnek a karaktereit vizsgálja és ha a vizsgált elemben benne van az összes betű UGYANABBAN a sorrendben mint a mintába (teljesen mindegy h az egyes karakterek között hány betű van vagy hogy van-e egyáltalán közöttük valami) akkor ott "true"-val térjen vissza.
pl ha a bekert string az hogy "bad", akkor adjon true-t a
Bad
bad
bfhfghfghajhjghjghjd (true mivel benne van a bad a megadott sorrendben)
bda (false, mivel nem adott sorrend)
bd false
BoooaD true mivel szintén benne van a bad
Remélem megvalósítható amit kérni szeretnék. Én már próbálkoztam, de nem igazán jöttt össze.
Ahogy az első írja, alapvetően ezt nem RegExxel kellene megoldani.
Ha mindenképpen azzal akarod, akkor nekem elsőre az ugrik be, hogy spliteld a stringet és /.*b.*a.*d.*/i vagy valami hasonló RegExet használj, de ez már O(n + m) komplexitást fog eredményezni.
b.*a.*d.*
Én csak azt nem értem, hogy ezen magdtól mi nem sikerült.
#3 Nem kell felkapni a vizet. Mellesleg a .*-ig én is eljutottam,a gond főképp azzal volt h nem mindig "bad" a szó, hanem a betűk mindig a bekert adattól függnek, egyszóval változók. De a bekert szó hossza se mindig ugyanaz, ezt arra értem h nem hozhatok külön változót minden egyes karakterre.
Mellesleg köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!