Hogy olvassak be egy string bemenetet egy két dimenziós karakter tömbe?
Spiletelni nem tudok mi alapján.
bemenet:"ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ" (fájl első sora a 26-ból)
és ezen kellene végig menni 2 for ciklussal, úgy
hogy:
cha[i,j]=karakter ahol pl előszőr i megkapja 'A'-t, j pedig 'B'-t.
A feladatnak sincs amit csinálni kell. 2005 októberi érettségi egyébként.
Egy fájlbol kell beolvasni aegy két dimenziós karakter tömbe, csak mivel a forrásfájlban a karakterek között nincs elválasztó jel, így string-ként kell beolvasni és utána kellene valahogy karakterenként beletenni a tömbe úgy ahogy fentebb is írtam. Ennél jobban nem tudomk elmagyarázni.
A fájl tehát így néz ki:
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
BCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZA
CDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZAB
DEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABC
EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCD
FGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDE
GHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEF
HIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEFG
IJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEFGH
Az (i,j) az a sor és oszlop száma. Azt vedd figyelembe, hogy nyelvtől függően 0-tól vagy 1-től kezdődik az indexelés.
Szimplán annyit kell tenned, hogy soronként VAGY oszloponként végigmész a mátrixon és feltöltöd a bemenetről kapott karakterekkel.
"csak mivel a forrásfájlban a karakterek között nincs elválasztó jel, így string-ként kell beolvasni és utána kellene valahogy karakterenként beletenni a tömbe"
Ez hülyeség, attól hogy nincs elválasztó még beolvashatod karakterenként. Mért kéne elválasztó, ha fixen 1 karakterekről beszélünk?
Itt az EGYIK legnagyobb gond az, hogy egyszerűen nem tudom használni a többdimenziós tömböket. Amit írtok, nagyjából értem,csak a megvalósítás nem megy.
Hát én erősen a szívemhez kaptam amikor megláttam ezt a kódot :D
Kell egy reader aminek bepasszolod a fájlt.
Ha soronként olvasod lesz egy függvényed ami a stringen végig iterál és egyesével bepakolod a mátrixodba. Ha vége a sornak lépsz a mátrix következő sorára és azt is feltöltöd.Amíg nem lesz több sor. Nem egy nagy mágia 70000000 ilyen tutorial van szerintem.
Azt hiszem, hogy úgy tettél tőle, pedig ennél már relatíve nehezebb feladatot is sikerült megcsiálnom, de mint mondtam a tömbözés nem megy. A reader-em az igazából a struktúra lenne, hogy gyakoroljam annak használatát, de mint látható az eredmény nem sok sikerrel...
+1kérdés:Mit javasoltok logika fejlesztésére prog. szempontjából,hogy tudjam hogyan építsem fel a programot és ne legyen ilyen kagyvasz? A tutoriallok, csak arra jók, hogy az egyes dolgokat (lista, delegálás, eventek stb) tudom, hogy kell használni, de at h miképp építsem be a programba a már nehezen megy.pl volt régebben feladat ahol legalább 6 listát használtam, ami egyértelműen memória pazarló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!