Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy olvassak be egy string...

Hogy olvassak be egy string bemenetet egy két dimenziós karakter tömbe?

Figyelt kérdés

Spiletelni nem tudok mi alapján.

bemenet:"ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ" (fájl első sora a 26-ból)

és ezen kellene végig menni 2 for ciklussal, úgy

hogy:

cha[i,j]=karakter ahol pl előszőr i megkapja 'A'-t, j pedig 'B'-t.

2019. dec. 31. 15:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Karakterenként olvasol két while ciklusban. Az egyik a fájl végéig olvas, a másik sorvége jelig.
2019. dec. 31. 16:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Se füle se farka annak amit idehánytál.
2019. dec. 31. 16:05
 3/12 A kérdező kommentje:

A feladatnak sincs amit csinálni kell. 2005 októberi érettségi egyébként.

Egy fájlbol kell beolvasni aegy két dimenziós karakter tömbe, csak mivel a forrásfájlban a karakterek között nincs elválasztó jel, így string-ként kell beolvasni és utána kellene valahogy karakterenként beletenni a tömbe úgy ahogy fentebb is írtam. Ennél jobban nem tudomk elmagyarázni.

2019. dec. 31. 16:14
 4/12 A kérdező kommentje:

A fájl tehát így néz ki:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

BCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZA

CDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZAB

DEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABC

EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCD

FGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDE

GHIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEF

HIJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEFG

IJKLMNOPQRSTUVWXYZABCDEFGH

2019. dec. 31. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:
Biztos.
2019. dec. 31. 16:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Az (i,j) az a sor és oszlop száma. Azt vedd figyelembe, hogy nyelvtől függően 0-tól vagy 1-től kezdődik az indexelés.

Szimplán annyit kell tenned, hogy soronként VAGY oszloponként végigmész a mátrixon és feltöltöd a bemenetről kapott karakterekkel.

2019. dec. 31. 16:33
 7/12 anonim ***** válasza:

"csak mivel a forrásfájlban a karakterek között nincs elválasztó jel, így string-ként kell beolvasni és utána kellene valahogy karakterenként beletenni a tömbe"

Ez hülyeség, attól hogy nincs elválasztó még beolvashatod karakterenként. Mért kéne elválasztó, ha fixen 1 karakterekről beszélünk?

2019. dec. 31. 17:36
 8/12 A kérdező kommentje:

Itt az EGYIK legnagyobb gond az, hogy egyszerűen nem tudom használni a többdimenziós tömböket. Amit írtok, nagyjából értem,csak a megvalósítás nem megy.

[link]

2019. dec. 31. 18:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát én erősen a szívemhez kaptam amikor megláttam ezt a kódot :D

Kell egy reader aminek bepasszolod a fájlt.

Ha soronként olvasod lesz egy függvényed ami a stringen végig iterál és egyesével bepakolod a mátrixodba. Ha vége a sornak lépsz a mátrix következő sorára és azt is feltöltöd.Amíg nem lesz több sor. Nem egy nagy mágia 70000000 ilyen tutorial van szerintem.

2019. dec. 31. 23:13
 10/12 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy úgy tettél tőle, pedig ennél már relatíve nehezebb feladatot is sikerült megcsiálnom, de mint mondtam a tömbözés nem megy. A reader-em az igazából a struktúra lenne, hogy gyakoroljam annak használatát, de mint látható az eredmény nem sok sikerrel...

+1kérdés:Mit javasoltok logika fejlesztésére prog. szempontjából,hogy tudjam hogyan építsem fel a programot és ne legyen ilyen kagyvasz? A tutoriallok, csak arra jók, hogy az egyes dolgokat (lista, delegálás, eventek stb) tudom, hogy kell használni, de at h miképp építsem be a programba a már nehezen megy.pl volt régebben feladat ahol legalább 6 listát használtam, ami egyértelműen memória pazarló.

2019. dec. 31. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!