Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy adott 98 soros lista?

Egy adott 98 soros lista?

Figyelt kérdés

Minden egyes soraban van egy ertek(egesz szam)

Hogy tudom osszeszamolni az osszes elem masodik ertekeit?

Tegyem.tombbe es akkor tomb[1] es akkor ossze szummazom? Ez jo megoldas?

Python

2019. dec. 26. 07:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ahhhh :D oke.

A szamot.miert kell meg szamma alakitanom? :O

2019. dec. 26. 09:36
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A számot már nem kell számmá alakítanod.
2019. dec. 26. 09:38
 13/21 A kérdező kommentje:
Koszi :D bocsi a sok hulye kerdesert csak nem reg kezdtem el keszulni erettsegire azt gyakorlok :D.
2019. dec. 26. 09:42
 14/21 anonim ***** válasza:
76%
Akkor ajánlom keress egy könyvet, tananyagot vagy tanárt, mert ilyen tempóban nem lesz meg az érettségi.
2019. dec. 26. 10:28
 15/21 A kérdező kommentje:
Konyvon gondolkozom azt tudom magammal vinni :) majd januarban veszek egyet addig meg az online feluleten lathato doksikbol tanulok :D illetve ha mar itt vagyok van valami dokuemntum az adatbazisra? Mert lesz adatbazisos feladat is, abbol hogy kell keszulni?
2019. dec. 26. 10:48
 16/21 tabaki ***** válasza:
100%

Eléggé pontatlanul közlöd a feladatot. A dolog egyik része a kérdésedben szereplő „lista” kifejezés, amely nem szerencsés, mivel a pythonban a hétköznapitól eltérő, saját jelentése van – az ajánlott split() például ez esetben egy-egy sor felosztásával egy három stringből álló listát készít. Te alighanem egy hagyományos értelemben vett lajtstromról beszélsz, amelynek minden sora három számértéket tartalmaz, és ezt az adatsort akarod feldolgozni.

A másik része, hogy ezek az adatok hol vannak. A fejedben? A program bekérheti őket hármasával, aztán a második adatot számmá alakítva hozzáadja egy 0 kezdőértékű változóhoz. De elhelyezheted őket egy kétdimenziós számtömbben (vagy éppenséggel listában) is, ekkor egyszerűen a tömb második oszlopát kell összeadogatnod. Az általad vázolt megoldás is működik, hogy egy egydimenziós stringtöbbe vagy -listába írod a számhármasokat, ekkor egy ciklusban végigmégy a tömbelemeken, először három stringre bontod őket, majd ezekből a másodikat számmá alakítva hozzáadod az összegváltozóhoz. Egyébként az általad bemutatotthoz hasonló, kizárólag egy számjegyű adatok esetén nincs is szükség külön splitre, a stringnek egyszerűen a [2] karakterét kell számmá alakítanod.

A legpraktikusabbnak az tűnik, ha a „listád” egy külön szövegfájlban van, és ezt dolgozod fel. Ekkor ugyanaz a teendő, mint a stringtömb esetén, csak nem egy tömbön indexelsz végig, hanem a ciklusban soronként olvasod be a fájl tartalmát.

2019. dec. 26. 12:28
 17/21 A kérdező kommentje:
Fajlbol jonne az ifno.
2019. dec. 26. 12:46
 18/21 tabaki ***** válasza:
100%

Mutasd be, hogy eddig mire jutottál. A kódot ne ide írd, mert a Gyakori elrontja a behúzásokat, hanem pl.:

[link]

Vagy esetleg (bár ez nem túl sokáig őrzi meg):

[link]

Én estig eltűnök, de gondolom, a többiek majd segítenek.

2019. dec. 26. 13:18
 19/21 A kérdező kommentje:
Rendben delutan feldobom ide
2019. dec. 26. 13:20
 20/21 tabaki ***** válasza:
Ööö... melyik délután?
2019. dec. 27. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!