Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Visual Studióba gomb programoz...

Visual Studióba gomb programozását hogy? (bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Na szóval azt hogy tundnám megcsinálni, hogy ha megnyomják a "Button1"-et, és van valami írva a "TextBox1"-be akkor beírja a "shutdown -a" parancsot a gépbe. Gondolom valami If és Else vel kell, de pontosan hogy? Kérlek segítsetek!

2019. dec. 23. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Indulásnak elolvasol egy kezdő c sharp tutorialt.
2019. dec. 23. 11:57
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Becsülendő dolog, hogy szeretsz kísérletezni, de szerintem célszerűbb lenne előbb az alapokkal tisztában lenni.

Mellesleg: nem a "gépbe írja be", hanem végrehajtatja az operációs rendszerrel a parancsot.

Nem mellékesen azt nem írtad, hogy milyen nyelven szeretnéd megvalósítani. A "Visual Studio" az egy fejlesztőeszköz, egy IDE, és nem egy nyelv. Csak mert kicsit másként néz ki C#-ban, másként C++-ban, és másképp Visual Basicben.

2019. dec. 23. 13:01
 3/6 A kérdező kommentje:
akkor leírom, hogy Visual Basic- ben akarnám. És nem találok ilyesmiről semmi oktató videót, se semmit, hogy hpgy kéne. Mert azt tudom, hogy új ablakot, meg szöveget meg hogy számolást végezzen meg ilyeneket hogy kell beprogramozni, de azt, hogy a parancsot végrehajtassa a géppel, olyat nbem találok. Mert azt tudom, hogy hogy kell ha egyezik pl két szám, akkor beírja a parancsot hogy azt hogy kelll, de azt, ha megnyomják a gombot azt nem.
2019. dec. 23. 15:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban tudom megmutatni (Visual Basic-ben vagyok jártas):

[link]

0. Behúzod a gombot.

1. Rákattintasz a gombra, mert annak a tulajdonságait akarod szerkeszteni.

2. Jobb oldalt a "Properties" sávon rákattintasz az "Events" (események) gombra.

3. A "Click" event-nek megadsz egy függvénynevet, ez fog lefutni a gombra kattintáskor.

4. A megadott függvényben leprogramozod, amit szeretnél, hogy történjen.

Gondolom más objektumokra hivatkozás és adatok kiolvasása nem lesz probléma?

2019. dec. 23. 16:28
 5/6 anonim ***** válasza:
43%
Inkább hagyjuk.
2019. dec. 23. 19:57
 6/6 A kérdező kommentje:
megoldottam, nem kell választ írni.
2019. dec. 24. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!