Az adatszerkezetek és algoritmusok kinek megy?
Segítségre lenne szükségem tőletek. Ki hogy tudja bemagolni, vagy elsajátítani az alap algoritmusokat (összegzés tételek stb...)?
A programozási tételeket? Ismertek e könyveket, segédanyagokat amelyek segítségemre lenne? Akár iskola jegyzet, bármi szóba jöhet. Nekem a pszeudokódok kellenek.
Bemagolni nem tudom, mert a magolád nem megy.
Ötletek?
Szerintem ebben minden benne van:
#6 "Manapság már a for ciklus is, amiben összeadunk számokat is egy tétel..."
Manapság? Az összegzés már a '70-es években is tétel volt.
"Bemagolni nem tudom" -- mert nem is kell.
Én - pár egzotikus rendezési algoritmust leszámítva - soha egy tételt nem nyaltam be. Átgondoltam, értelmeztem, és ha kellett, megírtam. Ha valahány darab számot össze kellett adnom, átgondoltam, hogy hogyan is kéne? veszek egy összeg-változót, használat előtt nullázom (nem minden nyelvben van erre szükség, de én azt szoktam mondani, hogy jobb "reflexből" mindent nullázni, nem azon az egy értékadáson fog a programunk sebessége elbukni), és ehhez az összegváltozóhoz hozzáadom sorban a számokat. (Zárójel: mint ahogy azt "fejben" is csinálod.) A tételek kb. felét puszta józan logikával "ki lehet találni".
Konkrét jegyzetet meg nem írnék, millió weboldal van, ahik ezeket megtalálhatod. Beírod a keresőbe, hogy "programozási tételek", és válogatsz. ;)
Hát nekem soha nem tanították sem gimiben, sem BME műszaki informatikai szakon az összegzést mint tételt.
Megnéztem az első egyetemi prog könyvem elektronikus változatát és nincs is benne ez a kifejezés.
Kb. 5-10 éve hallottam először hogy így hívják a for cikust amiben van egy összeadás. Korábban soha nem halltottam, pedig többször voltam <5. országos helyezett az akkor Nemes Tihamérnak nevezett versenyen, sőt országos első helyezett is voltam infromatikai versenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!