Hogyan tudom VBA-ban megadni egy nem ismert cellakoordinátákkal rendelkező cella formázását; A Range () használható-e úgy, hogy konkrét koordináták helyett, képlettel adjuk meg a koordinátákat?
Nem igazán sikerült értelmesen megfogalmaznom a kínomat, de talán ha kifejtem.
- Adott a "Munka1" munkalapon egy adatbekérő lap, amelyen 10 db különböző adatot lehet megadni.
- Van egy makró a megadott adatokat gombnyomásra átviszi/rögzíti a "Munka2" munkalap következő üres sorában lévő egymás melletti cellákba.
- A "Munka2" lap 6. (K) oszlopának adott celláját annak függvényében szeretném formázni, hogy milyen adat került bele rögzítésre.
A formázást a Range() segítségével oldanám meg, de ehhez tudni kellene a formázandó cella pontos koordinátáját. Én viszont csak az oszlopát tudom.
Van arra mód, hogy a standard Range("K10") helyett valamilyen képlettel adjam meg a formázandó cella koordinátáját?
Valami ilyesmire gondolok:
Range(oszlopszámképlet, sorszámképlet)
pl. ha a cellába írt adatot szeretném vastagítani.
Range(oszlopszámképlet, sorszámképlet).Font.Bold = False
Hasonlóan ahhoz a hivatkozáshoz, mint amikor adatokat helyezünk el egy táblázat bizonyos celláiba.
Köszönöm a hozzászólásodat, de szerintem nem az én kérdésemre válaszoltál. :)
Nem az adatok rendezésével akadtak problémáim.
Úgy szeretném formázni egy cella tartalmát, hogy csak képlettel tudom kijelölni a cella koordinátáit.
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy a Range()-ben milyen módon lehet megadni a képleteket, vagy hogy a Range() helyett mi mást használhatnék.
Próbáltam képletekkel, az alábbiak szerint megadni a Range()-t, de erre is "Az objektum tartománya nem megfelelő." hibát dobott.
Range(Cells(Ujsor, 11)).Font.Bold = False
Kis utánaolvasás után az alábbiakra jutottam. Megosztom, talán másnak is segít hasonló problémában.
Range("K" & UjSor).Font.Bold = False
Ahol -esetenben- az:
- UjSor egy olyan változó, ami a betiveli formot tartalmazó munkalap első üres sorát mutatja, ahova az új adatbevitel történhet,
- a "K" pedig a ugyanazon munkalap K oszlopát jelöli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!