32 évesen még nem késő elkezdeni a programozást tanulni?
Nálunk több gyorstalpalót (GreenFox, CodeCool) végzett ember is dolgozik, úgyhogy az "akkor nem fog kelleni sehova" kijelentést kicsit túlzónak érzem.
Egyébként öcsém a CodeCool-on végzett, és viszonylag könnyen el tudott helyezkedni, ahogy az évfolyamtársai nagyrésze is (igaz nem mindenki).
"úgyhogy az "akkor nem fog kelleni sehova" kijelentést kicsit túlzónak érzem."
Ez már a te bajod.
Az ilyen pár hónapos "képzések" nettó lehúzások. Érdemi, használható tudást nem adnak, nem is adhatnak, az idő rövidsége miatt. Nem is kellenek szerencsétlenek sehova. Tudod, még a diplomások bizonyos százaléka sem tud elhelyezkedni ebben a szakmában, nem hogy ezek a lehúzottak, akik szegények a tanfolyam elvégzése után még azt sem tudják, mi az a programozás.
A cégeknek nem felszínes, sekélyes "tudású" emberkék kellenek, hanem jó szakemberek. Azok meg éppen azért jók, mert a nehezen megszerezhető tudásnak is a birtokában vannak, mert lelkiismeretesen tanultak és éppen ezért tudnak.
Ok, egyetemet is elkezdem jövőre.
Azért nem 82 vagyok, hanem 32. :)
Én 25 évesen kezdtem, lényegében majdnem 26 voltam már.
Szerintem már ez is késő.
Ha programozni kezdesz tanulni, nincs olyan, hogy pihenni mész haza a munkából, hanem otthon esténként munka után és hétvégén folytatni és nyomni kell a tanulást! Hulla fáradtan, sport, sörözés és egyebek helyett.
Az OKJ semmit se ér, főleg az 1 éves (én ennek vagyok a végén, már csak a vizsgák hiányoznak).
Többszörösét tanultam meg a kötelező tananyagnak, ami az esetemben NEM a web, de még így is kevés vagyok.
Már szerintem minden budapesti, az általam ismert programozási nyelvet használó céghez beadtam már és sok más nyelvet használóhoz is. :D
A 4 hónapos bootcamp-ek semmit se érnek, ismerősöm most szív miatta, de másoktól is hallottam már ezt. Eleve, 4 hónap mit ér... Pláne, ha nem főállásban...
Talán a CodeCool, mivel 1 éves, ki tudja? Mára felhígult a szakma, nekünk nehezebb, mint pár évvel ezelőtt.
Az egyetemet arra nem ajánlom, hogy ott tanulj meg programozni, nem fog menni.
Estin nem is az alapoktól kezdenek, a legtöbb hallgató már ebben dolgozik, talán ezt feltételezik is az oktatók.
Mi meg hátrányban vagyunk, egyrészt, mert majdnem minden új, másrészt mert itt nincs 1 év gyakornokoskodás szorgalmi időszak alatt!
Ja, és mindenhol hallani, hogy mellé kell tanulni az egyetemen, tehát nem elég a kötelező tananyag, beadandók.
Szóval találj egy melót, ami mellett egyáltalán ott tudsz lenni órán, dolgozz heti 35-40 órát, járj be egyetemte, tanulj rá és mellette valamely technológiá(k)ban még önállóan is képezd magad.
Szóval meggondolandó!!
Nagyon-nagyon kemény világ, szabadidő tényleg semmi és igen kétes, hogy sikerül-e egyáltalán.
Azt lenne jó tudni, hogy a hosszabb bootcampekről még ma is kellenek-e emberek.
Mert régen elkeltek a 4 hónaposokról is, mára már nem.
"Köszönöm a hosszú tippet, az egyetemtől azt hiszem nem félek 2 diplomával a hátam mögött."
Majd megtudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!