Miért nem nyitnak a Peer-to-Peer megoldások felé a nagy internetes vállalatok?
Pl. ott a google-nak az android, miért nem készítenek bele egy olyan funkciót, hogy minden eszköz amin android van, az eszköz tárhelyének pl. az 5%-át lefoglalná valamilyen nagy peer-to-peer hálózatba?
Így nem kellene nekik több száz hektárnyi területekre hatalmas adatközpontokat építeniük.
Az olyan dolgok amik nem CPU igényesek mint pl a google drive szerintem simán mehetne egy ilyen hálózatról.
Ez nem megvalósítható vagy miért nem csinálnak ilyeneket? (nem akarok belepofázni a dolgaikba meg nem is vagyok szakértő ezen a téren csak szimplán érdekel)
"meg nem is vagyok szakértő ezen a téren"
Azt látjuk.
Maga a technológia létezik - kooperatív tárolási felhőnek hívják:
megfelelő végponttól-végpontig tartó titkosítással, megfelelő közösséggel működhet - mint például a Storj:
(Hálózati célra hasonlóan funkcionál a TOR is.)
A #1-es hozzászóló által emlegetett Kairos ennek a technológiának a látszatát kihasználva épített piramisjátékot - valójában a szoftverük nem csinált semmit:
és az üzleti modelljük is sok sebből vérzett:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!