BME másod évesként már egyetem mellett eltudok úgy helyezkedni hogy eltartsam magam?
A lakhatás adott. Van saját örökölt lakásom, igaz ez 50 perc tömegközlekedésre van Budapesttől.
(A lakás eladása nem opció, de beköltözhetek)
A nyáron még senki sem akart velem szóba állni programozással kapcsolatos pozícióknál, mert akkor végeztem az első évemmel és úgy voltak vele, hogy nem fogom bírni a munkát egyetem mellett.
(Ezt egy családi ismerős mondta aki körbe kérdezett a HResek között ahol dolgozok fejlesztőként)
Nem kényszerülök rá, csak az itthoni légkör kezd kicsit kibírhatatlanná vállni és itthon maradhatok csak szembe kell mennem pár alap értékemmel hozzá amit nem tudom meddig bírok.
Necces nagyon. Tegyük fel, hogy vállalod a napi ingázást Bp-re, ami elég durva mert 50 perc alatt eléred a várost és azon belül még simán lehet 1 órát utazni a célba és még mindig csak az egyik irányról beszélünk. Továbbá, tegyük fel, hogy megvan a tudásod egy álláshoz, bár már ezek így önmagukban is elég soknak tűnnek.
BME-n 30 kredit mellett a nappali képzés és a katalógus fetisizmus miatt nem fogsz tudni úgy összepakolni egy órarendet, hogy munkába is járj mellette. Akik ezt csinálják, azok kevesebb tárgyat vesznek fel szándékosan vagy csúsznak és utolsó félévekben csak 1-1 tárgyuk van vagy váltanak másik suliba esti és levelező képzésekre.
Ha meg is szerzel egy gyakornoki állást, az még azért nem fizet olyan hű de jól, főleg hogy suli mellett még azért a részmunkaidőre lesz majd reálisan esélyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!